» Receptai 

Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru

Ingridientai:

500 g plekšnių filė;
200 g upėtakių filė;
2 svogūnai;
1 skiltelė česnako;
1 pomidoras;
3 šaukštai kiaušinių;
4 šaukštai džiūvėsėlių;
2 šaukštai sviesto;
125 ml šaltos grietinėlės;
250 ml aliejaus;
maltų juodųjų pipirų;
1/2 šaukštelio druska;
petražolės

Paruošimas:

Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite ir patroškinkite svieste. Pomidorą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į smulkiai pjaustytus upėtakius įmuškite kiaušinį, berkite prieskonių. Grietinę išplakite elektriniu maišytuvu, į išplaktą masę dėkite svogūnus, česnakus, pomidorus, upėtakius. Masę tepkite ant plekšnių gabalėlių ir juos susukite. Suktinukus vilgykite kiaušinio plakiniu, voliokite džiūvėsėliuose, palaikykite šaldytuve. Tada išvirkite aliejuje. Išgriebkite ir dėkite ant popierinių servetėlių, kad nuvarvėtų riebalai. Puoškite petražolėmis, tiekite su ryžiais.

[atgal]