» Receptai
Ungurio šašlykas
Ingridientai:
500 g vidutinio dydžio ungurys;
Marinatui
50 g sojos padažo;
1 didelės citrinos sultys;
2 skiltelės česnako;
10 g degtinės;
maltų juodųjų pipirų;
Garnyrui
2 dideli obuoliai (obuolys);
virti ryžiai;
Padažui
50 g vandens;
100 g sauso balto vyno;
1 šaukštelis medaus;
1 didelės citrinos sultys;
1 šaukštelis krakmolo;
Marinatui
50 g sojos padažo;
1 didelės citrinos sultys;
2 skiltelės česnako;
10 g degtinės;
maltų juodųjų pipirų;
Garnyrui
2 dideli obuoliai (obuolys);
virti ryžiai;
Padažui
50 g vandens;
100 g sauso balto vyno;
1 šaukštelis medaus;
1 didelės citrinos sultys;
1 šaukštelis krakmolo;
Paruošimas:
Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda
atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val.
Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama grilyje apie 20 min.
Kol kepa šašlykas, gaminame padažą .
Užkaitiname vyną, įdedame medų, prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.
Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.
Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama grilyje apie 20 min.
Kol kepa šašlykas, gaminame padažą .
Užkaitiname vyną, įdedame medų, prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.
Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.