» Receptai 

Ungurio šašlykas

Ingridientai:

500 g vidutinio dydžio ungurys;

Marinatui
50 g sojos padažo;
1 didelės citrinos sultys;
2 skiltelės česnako;
10 g degtinės;
maltų juodųjų pipirų;

Garnyrui
2 dideli obuoliai (obuolys);
virti ryžiai;

Padažui
50 g vandens;
100 g sauso balto vyno;
1 šaukštelis medaus;
1 didelės citrinos sultys;
1 šaukštelis krakmolo;

Paruošimas:

Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val.
Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama grilyje apie 20 min.
Kol kepa šašlykas, gaminame padažą .
Užkaitiname vyną, įdedame medų, prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.
Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.

[atgal]