» Receptai 

Žuvies apkepas

Žuvies apkepas

Ingridientai:

Jūros lydeka, 500 g.;
Svogūnai, 5 vnt.;
Morkos, 300 g.;
Aliejus, kepimui;
Ryžiai, virti, 400 g.;
Fermentinis sūris, 200 g.;
Prieskoniai, žuvies, pagal skonį;
Druska, pagal skonį

Paruošimas:

Keptuveje su aliejumi iškepti įtrintą prieskoniais žuvį. Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, pakepinti aliejuje, po to sudėti burokine tarka sutarkuotas morkas ir viską troškinti apie 15 min (galima truputį pasūdyti). Į skardą su sviestiniu popieriu dėti sluoksniais: iškeptą žuvį, troškintus svogūnus su morkomis, virtus ryžius, tarkuotą fermentinį sūrį. Uždengti apkepą folija ir kepti apie 25-30 min orkaitėje. Pateikti apkepą su majonezu, arba majoneziniu padažu.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]