» Receptai 

Žuvies džiovinimas

Ingridientai:

5Kg žuvies; (Balta žuvis, ešeriai)
0,5kg - 1kg druskos;
3 šaukštai acto

Paruošimas:

Dedame į indą neskrostą žuvį sluoksniais apibarstome druska. Jei žuvys didelės druskos prikišame ir į žiaunas, kadangi nuo jų žuvis pradeda gesti pirmiausiai.
 Apibarščius druska žuvį paliekame sūdytis 7-14 dienų. galima išviršaus uždėti lėkštę ir paspausti akmeniu kad žuvims iš pilvo išeitų visas oras. Pirmąją dieną kol žuvis dar nėra gerai įsisūdžius ją geriau laikyti šaldytuve arba vėsioje vietoje kol įsigers druska, veliau galima laikyti ir šiltesnėje patalpoje.
Žuviai išsisūdžius nupilame sūrimą, praskalaujame žuvį vandeniu ir užpilę žviežiu vandeniu laikome dar apie  8-12  val..
Atskirame inde paruošiame vandens ir acto mišinį prieš džiaunant pamerkiame į jį žuvis 3-5 min.
Acto kvapas atbaido muses todėl galesite drąsiai žuvį džiauti lauke, tačiau patartina nelaikyti lauke ilgiau dviejų parų kadangi acto kvapas per laiką išsikvepia. 
Geriausiai žuvį džiovinti vėsioje patalpoje, o jei lauke tai pavėsyje. Didesnes žuvis reiktų kabinti žemyn galva taip greičiau išsivarva skysčiai. Po keletos dienų galima perkapinti galvomis iviršų jog žuvis nebūtų persausa.
Žuvis išdžiūsta per 7-14 dienų veliau ją galima sudėti ir laikyti popierinėje dėžėje jog visiškai neperdžiūtų.

[atgal]