» Receptai
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
Ingridientai:
1 kg starkio, lydekos arba menkės;
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto
Paruošimas:
Įdaras:
virti grybai, nuvalyti svogūnai supjaustomi šiaudeliais, pakepinami, pasūdoma, pridedama muškato riešuto arba kardemono. Virtos morkos supjaustomos lazdelėmis.
Žuvies minkštimas dedamas oda į viršų, pabarstomas druska, pipirais, uždedamas grybų įdaras, morkos, supjaustytos lazdelėmis. Viskas susukama į 6 cm storio, 22-24 cm ilgio vyniotinį. Pusgaminis įvyniojamas į marlę, perrišamas špagatu ir 30-40 min. verdamas. Atvėsinus vyniotinis paslegiamas. Po 10-12 valandų nuimama marlė ir nuo vyniotinio paviršiaus nuvalomi drebučiai.
virti grybai, nuvalyti svogūnai supjaustomi šiaudeliais, pakepinami, pasūdoma, pridedama muškato riešuto arba kardemono. Virtos morkos supjaustomos lazdelėmis.
Žuvies minkštimas dedamas oda į viršų, pabarstomas druska, pipirais, uždedamas grybų įdaras, morkos, supjaustytos lazdelėmis. Viskas susukama į 6 cm storio, 22-24 cm ilgio vyniotinį. Pusgaminis įvyniojamas į marlę, perrišamas špagatu ir 30-40 min. verdamas. Atvėsinus vyniotinis paslegiamas. Po 10-12 valandų nuimama marlė ir nuo vyniotinio paviršiaus nuvalomi drebučiai.