» Receptai 

Žuvis troškinta su grybais

Ingridientai:

Žuvis (skumbrė, tunas arba menkė)800 g.;
Baltas vynas 200 g.;
Baravykai 240 g.;
Svietas 80 g.;
Žuvies sultinys 400 g.;
Kiaušinio tryniai 2vnt.;
Grietinė 160 g.;
Citrinos rūgštis pagal skonį;
Petražolių lapelių;
Druskos, pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Žuvį išdarinėkite, nulupkite ir pjaustykite gabalėliais. Troškinimo indą ištepkite sviestu, į jį sluoksniuokite žuvį ir apkeptus grybus. Sluoksnius barstykite druska ir pipirais, viršuje išdėliokite sviesto gabalėlius, viską užpilkite vynu ir sultiniu, virtu iš žuvies odos ir kaulų. Troškinkite 20-30 minučių, tada žuvį ir grybus perdėkite į gilų dubenį. Troškinimo skystį maišykite su grietine ir užvirkite, tada pilkite su citrinų rūgštimi išplaktus trynius. Apliekite juo žuvį, barstykite petražolių lapeliais. Skaunaus !

[atgal]