» Receptai 

Ešerys su vyno padažu

Ingridientai:

4 porcijoms reikalinga
Poras 1vnt; Nedidelė cukinija 1vnt; Morka 1vnt; Askaloniniai česnakai 2vnt ; jūrinių ešerių filė 600 g. ; 1 šaukštas citrinų sulčių; druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį; Sviesto 50 g. ; Šaldytų žirnelių 100 g.; ½ stiklinės sauso baltojo vyno; 1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų); 1 kiaušinio trynys; ½ stiklinės grietinės;

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Nulupkite porą, morką, cukiniją ir supjaustykite šiaudeliais. Nuluptus askaloninius česnakus supjaustykite kubeliais. Ešerių filė nuplaukite ir nusausinkite. Filė apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite druska ir pipirais.
Pusę sviesto ištirpinkite karščiui atspariame inde ir apkepkite askaloninius česnakus. Suberkite supjaustytas daržoves, žaliuosius žirnelius ir pakepkite dar minutę. Ant daržovių sudėkite žuvų filę, apipilkite vynu ir sultiniu. Viršuje išdėliokite likusio sviesto gabaliukus.
Indą uždenkite folija ir orkaitėje kepkite 15 minučių. Išėmę apšlakstykite sultiniu ir laikykite šiltoje vietoje.Į nedidelį puodelį suplikite likusį sultinį ir vyną ir kaitinkite, kol pusė skysčio išgaruos. Tada puodelį nukelkite nuo ugnies ir supilkite išplaktą su grietine kiaušinio trynį. Padažu užpilkite žuvį su daržovėmis, papuoškite builiais. Patiekite karštą.
Svarbu:
Šį patiekalą galima ruošti ne tik iš jūrinių ešerių filė – tinka ir lašišų, menkių ar jūrinių velnių filė. Gėlavandenės žuvys geriau tinka kitokiems patiekalams.Kai į padažą supilate išmaišytą su grietine kiaušinio trynį, kaitinti nebegalima. Dar kartą pamaišę, padažu užpilkite žuvį ir patiekite.

[atgal]