» Receptai 

Lašiša su grybais

Ingridientai:

Lašišos 1kg.;
Žuvies prieskoniai;
Stiklinė balto vyno;
Vienos citrinos sultys;
Džiovinti grybiai 100 g;
Svogūnas;
Česnako skiltelės 4vnt.;
Krapai;
Aliejus

Paruošimas:

Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau.
Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių.
Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Ešerys su vyno padažu
4 porcijoms reikalinga Poras 1vnt; Nedidelė cukinija 1vnt; Morka 1vnt; Askaloniniai česnakai 2vnt ; jūrinių ešerių filė 600 g. ; 1 šaukštas citrinų sulčių; druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį; Sviesto 50 g. ; Šaldytų žirnelių 100 g.; ½ stiklinės sauso baltojo vyno; 1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų); 1 kiaušinio trynys; ½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Sūdyta Lašiša su brendžiu
Lašišos filė ~1,2 kg; Marinatas; Druskos 3 šaukštas; Cukraus 1 šaukštas; Brendžio 2 šaukštas; Alyvų aliejaus 5 šaukštas; Smulkiai sukapotų krapų 3 šaukštas [plačiau]
Lašiša su apelsinų sulčių padažu
Lašišų filė; 0,5 l. šviežiai spaustų apelsinų sulčių; Kario; Stambiai grūstų pipirų mišinio; Druskospagal skonį [plačiau]
Suši su lašiša
Ryžiai; Jūros dumblių lapai Nori; Actas, ryžių; Sojos padažas; Lašiša, filė; Vasabi; Sezamas, sėklos; Avokadai; Agurkai; Paprika [plačiau]
Citrininis padažas lašišai
4 šaukšt. citrinų sulčų; 2 š. medaus; 3 š. aliejaus; Druska, pipirai pagal skonį [plačiau]