» Receptai
Lašiša su grybais
Ingridientai:
Lašišos 1kg.;
Žuvies prieskoniai;
Stiklinė balto vyno;
Vienos citrinos sultys;
Džiovinti grybiai 100 g;
Svogūnas;
Česnako skiltelės 4vnt.;
Krapai;
Aliejus
Žuvies prieskoniai;
Stiklinė balto vyno;
Vienos citrinos sultys;
Džiovinti grybiai 100 g;
Svogūnas;
Česnako skiltelės 4vnt.;
Krapai;
Aliejus
Paruošimas:
Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau.
Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių.
Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis.
Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių.
Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis.

Susiję žuvies patiekalų receptai

4 porcijoms reikalinga
Poras 1vnt;
Nedidelė cukinija 1vnt;
Morka 1vnt;
Askaloniniai česnakai 2vnt ;
jūrinių ešerių filė 600 g. ;
1 šaukštas citrinų sulčių;
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį;
Sviesto 50 g. ;
Šaldytų žirnelių 100 g.;
½ stiklinės sauso baltojo vyno;
1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų);
1 kiaušinio trynys;
½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Ryžiai;
Jūros dumblių lapai Nori;
Actas, ryžių;
Sojos padažas;
Lašiša, filė;
Vasabi;
Sezamas, sėklos;
Avokadai;
Agurkai;
Paprika
[plačiau]
Lašišų filė;
0,5 l. šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
Kario;
Stambiai grūstų pipirų mišinio;
Druskospagal skonį [plačiau]
4 šaukšt. citrinų sulčų;
2 š. medaus;
3 š. aliejaus;
Druska, pipirai pagal skonį [plačiau]
Lašišos filė ~1,2 kg;
Marinatas;
Druskos 3 šaukštas;
Cukraus 1 šaukštas;
Brendžio 2 šaukštas;
Alyvų aliejaus 5 šaukštas;
Smulkiai sukapotų krapų 3 šaukštas [plačiau]