» Receptai
Troškinta vėgėlė su grybais
Ingridientai:
Vėgėlė 1kg;
Sviestas 2 šaukštai;
Miltai 0,5 stiklinės;
Obuolių sultys 1 stiklinė;
Apvirti grybai 2 stiklinės;
Svogūnai 1vnt.;
Marinuoti agurkai 1vnt.;
Juodieji pirirai;
Druskos žiubsnelis;
Petražolės
Sviestas 2 šaukštai;
Miltai 0,5 stiklinės;
Obuolių sultys 1 stiklinė;
Apvirti grybai 2 stiklinės;
Svogūnai 1vnt.;
Marinuoti agurkai 1vnt.;
Juodieji pirirai;
Druskos žiubsnelis;
Petražolės
Paruošimas:
Išvalyta supjaustyta vėgėlė apibarstoma pipirais, druska, miltais ir pakepinama svieste. Tada sudedama į puodą kartu su susmulkintais svieste pakepintais svogūnais, grybais, agurku bei vėgėlės kepenimis, įpilama sulčių, sultinio (ar vandens) ir troškinama. Tiekiama pusdubenyje su troškintais grybais tame pačiame padaže, kuriame troškinta.

Susiję žuvies patiekalų receptai

1,5 kg žuvies;
200 g sauso baltojo vyno;
Kiaušinio trynys;
Citrina;
Morka;
Petražolės šaknis;
Gvazdikėlis;
2 svogūnai;
0,5 saliero;
Mairūno;
Kaparių;
4 pievagrybiai;
Druskos [plačiau]