» Receptai
Vyne troškinta vėgėlė
Ingridientai:
1,5 kg žuvies;
200 g sauso baltojo vyno;
Kiaušinio trynys;
Citrina;
Morka;
Petražolės šaknis;
Gvazdikėlis;
2 svogūnai;
0,5 saliero;
Mairūno;
Kaparių;
4 pievagrybiai;
Druskos
200 g sauso baltojo vyno;
Kiaušinio trynys;
Citrina;
Morka;
Petražolės šaknis;
Gvazdikėlis;
2 svogūnai;
0,5 saliero;
Mairūno;
Kaparių;
4 pievagrybiai;
Druskos
Paruošimas:
Vėgėlės gabalus apšlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sūdytame vandenyje virkite prieskonines daržoves ir prieskonius. Po 15 min. sudėkite žuvies gabalus ir troškinkite. Išvirusią žuvį išimkite ir sudėkiteį pailgą pusdubenį. Į sultinį maišydami įberkite miltų, supilkite vyną ir, įbėrę kaparius, dar kartą užvirinkite. Įlašinę citrinos sulčių, įmaišę kiaušinio trynį, sudėkite smulkiai sukapotus virtus pievagrybius. Padažu užpilkite žuvįį.

Susiję žuvies patiekalų receptai

Vėgėlė 1kg;
Sviestas 2 šaukštai;
Miltai 0,5 stiklinės;
Obuolių sultys 1 stiklinė;
Apvirti grybai 2 stiklinės;
Svogūnai 1vnt.;
Marinuoti agurkai 1vnt.;
Juodieji pirirai;
Druskos žiubsnelis;
Petražolės [plačiau]