» Receptai 

Troškintos silkės

Ingridientai:

1kg. silkių, 1kg. svogūnų, 50g razinų, Puse stiklinės graikiškų riešutų, 1 šaukstelis cinamono, 1 šaukštas medau, 1šaukštas cukraus, Puse stiklinės actu rūgštinto vandens, Puse stiklinės aliejaus

Paruošimas:

Silkes nulupam, išskrodžiam, nuplaunam, supjaustom nedideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustom stambiais griežinėliais. Į puodą sluoksniais dedame silkės, svogūnų, įberiame razinų, riešutų, pabarstome cinamono.
Atskirame dubenėlyje sumaišome medų, cukrų, actu rūgštintą vandenį. Paruoštu skysčiu užpilame silkes, ant viršaus užpilame stiklinę aliejaus. Visai tai dedam į orkaitę ir kepam 150 laipsnių temperatūroje 20-30min.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Silkės mišrainė su ananasais
Silkės filė, Porai, Konservuoti ananasai, Konservuoti kukurūzai, Majonezas [plačiau]
Silkė su džiovintais grybais
Silkė, 500 gr. Grybai, 80 gr. (džiovintų) Svogūnai, 2 vnt. Aliejus Druska Juodieji pipirai [plačiau]
Silkė su saulėgrąžom
500gr. silkes 3 svogūnai 100gr. saulėgrąžu [plačiau]
Sluoksniuota silkė
Silkės file, virtų burokėlių, virtų bulvių, virtų kiaušinių, virtų morkų, marinuotų agurkų, smulkiai pjaustytų svogūnų [plačiau]
Silkė su cinamonu
Silkės filė, cinamonas, cukrus, svogūnai, aliejus [plačiau]