» Receptai
Upėtakis drebučiuose
Ingridientai:
Upėtakiai 4vnt. ;
400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų);
3/4 stiklinės balto sauso vyno;
8 šaukšteliai želatinos;
1/2 šaukšto citrinos sulčių;
Kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, karčiųjų pipirų pagal skonį.
400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų);
3/4 stiklinės balto sauso vyno;
8 šaukšteliai želatinos;
1/2 šaukšto citrinos sulčių;
Kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, karčiųjų pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
Želatiną pamirkyti nedideliame šalto vandens kiekyje.
Upėtakius išdoroti, nuplauti, pašlakstyti citrinos sultimis. Kiekvieną
suvynioti ir susegti.Iš nuluptų ir šiaudeliais supjaustytų prieskoninių daržovių,
panaudojus prieskonius, išvirti 2 stiklines nuoviro.Suvyniotas žuvis sudėti į
nukoštą verdantį nuovirą.Virti apie 30 min., baigiant supilti vyną ir želatiną,
užvirinti.Griebtuvu išimti žuvies gabalus, sudėti į salotinę arba dubenėlius,
apdėti morkos, saliero ir petražolės gabalėliais, užpilti želatinos
tirpalu.Palikti, kol sustings.
Patiekiant papuošti petražolių lapeliais ir citrinos griežinėliais.

Susiję žuvies patiekalų receptai

500 g plekšnių filė;
200 g upėtakių filė;
2 svogūnai;
1 skiltelė česnako;
1 pomidoras;
3 šaukštai kiaušinių;
4 šaukštai džiūvėsėlių;
2 šaukštai sviesto;
125 ml šaltos grietinėlės;
250 ml aliejaus;
maltų juodųjų pipirų;
1/2 šaukštelio druska;
petražolės [plačiau]