» Receptai 

Upėtakis drebučiuose

Ingridientai:

Upėtakiai 4vnt. ;
400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų);
3/4 stiklinės balto sauso vyno;
8 šaukšteliai želatinos;
1/2 šaukšto citrinos sulčių;
Kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, karčiųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Želatiną pamirkyti nedideliame šalto vandens kiekyje.
Upėtakius išdoroti, nuplauti, pašlakstyti citrinos sultimis. Kiekvieną suvynioti ir susegti.Iš nuluptų ir šiaudeliais supjaustytų prieskoninių daržovių, panaudojus prieskonius, išvirti 2 stiklines nuoviro.Suvyniotas žuvis sudėti į nukoštą verdantį nuovirą.Virti apie 30 min., baigiant supilti vyną ir želatiną, užvirinti.Griebtuvu išimti žuvies gabalus, sudėti į salotinę arba dubenėlius, apdėti morkos, saliero ir petražolės gabalėliais, užpilti želatinos tirpalu.Palikti, kol sustings.
Patiekiant papuošti petražolių lapeliais ir citrinos griežinėliais.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru
500 g plekšnių filė; 200 g upėtakių filė; 2 svogūnai; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3 šaukštai kiaušinių; 4 šaukštai džiūvėsėlių; 2 šaukštai sviesto; 125 ml šaltos grietinėlės; 250 ml aliejaus; maltų juodųjų pipirų; 1/2 šaukštelio druska; petražolės [plačiau]