» Receptai 

Vyne troškinta vėgėlė

Ingridientai:

1,5 kg žuvies;
200 g sauso baltojo vyno;
Kiaušinio trynys;
Citrina;
Morka;
Petražolės šaknis;
Gvazdikėlis;
2 svogūnai;
0,5 saliero;
Mairūno;
Kaparių;
4 pievagrybiai;
Druskos

Paruošimas:

Vėgėlės gabalus apšlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Sūdytame vandenyje virkite prieskonines daržoves ir prieskonius. Po 15 min. sudėkite žuvies gabalus ir troškinkite. Išvirusią žuvį išimkite ir sudėkiteį pailgą pusdubenį. Į sultinį maišydami įberkite miltų, supilkite vyną ir, įbėrę kaparius, dar kartą užvirinkite. Įlašinę citrinos sulčių, įmaišę kiaušinio trynį, sudėkite smulkiai sukapotus virtus pievagrybius. Padažu užpilkite žuvįį.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Troškinta vėgėlė su grybais
Vėgėlė 1kg; Sviestas 2 šaukštai; Miltai 0,5 stiklinės; Obuolių sultys 1 stiklinė; Apvirti grybai 2 stiklinės; Svogūnai 1vnt.; Marinuoti agurkai 1vnt.; Juodieji pirirai; Druskos žiubsnelis; Petražolės [plačiau]