» Receptai
Kepta stinta su krapų užpilu
Ingridientai:
Stintos 1 kg.;
Aliejus 6 šaukštai;
Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės;
Krapai;
Druska žiupsnelis;
Aliejus 6 šaukštai;
Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės;
Krapai;
Druska žiupsnelis;
Paruošimas:
Nuvalytos žuvys nuplaunamos, apdžiovinamos ir pasūdomos. Įsisūrėjusios žuvys pavoliojamos miltuose ir iškepamos aliejuje. Iš žuvų galvų, pelekų ir smulkių žuvelių išverdamas sultinys, nukošiamas,pridedama krapų stiebų ir, pavirinus 15 minučių, vėl nukošiamas. Karštu sultiniu apipilamos žuvys ir padedamos šaltai. Prieš patiekiant sultinys nupilamas, o žuvis pabarstoma smulkiai supjaustytais krapų lapeliais.
Susiję žuvies patiekalų receptai
2–4 aitriųjų paprikų;
5 stintų;
2 šaukštelių kmynų;
2 šaukštelių ciberžolių;
Šaukštelio gvazdikėlių;
Šaukštelio juodųjų pipirų;
Šaukštelio garstyčių sėklų;
300 g natūralaus jogurto;
2 česnako skiltelių;
Aliejaus;
Saujelės šviežių kalendrų [plačiau]
6 didesnės stintos;
300 g. majonezo;
2 svogūnai;
1 morka;
50 g sviesto;
5 vnt.juodųjų pipirų žirnelių;
2 vnt.lauro lapų;
druskos, svogūnų laiškų; [plačiau]
Stintų 1 kg.;
Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės;
Aliejus 5 šaukštai;
Vanduo 2 stiklinės;
Actas 1 stiklinė;
Petražolės 50 g.;;
Cukrus 1 šaukštas;
Lauro lapelis 1 vnt.;
Morkos 1 vnt.;
Svogūnai 1vnt.;
Druskos žiupsnelis;
Keletas juodųjų pipirų; [plačiau]
1kg.stintų;;
Citrina 1 vnt.;
Miltai;
Prieskoniai;
Druska;
Aliejus;
Padažui reikės
Krienų 2 šaukštai; Medus 2 šaukštai [plačiau]
Padažui reikės
Krienų 2 šaukštai; Medus 2 šaukštai [plačiau]
Stintų 1 kg.;
Kvietiniai miltai 0,5 stiklinės;
Aliejus 0,5 stiklinės;
Druskos žiupsnelis [plačiau]