Kuoja
(Rutilus rutilus)
kovo, rugpjūčio, rugsėjo mėnesiais
Nerštas balandžio, gegužės mėn.
Kuoja. Kūnas iš šonų plokščias. Nugara pilkšvai melsva su žalsvu atspalviu, šonai sidabrinės spalvos. Akys oranžinės su rausva dėmele viršutinėje dalyje. Žvynai didoki, nugarinis ir uodeginis pelekai pilki su rusvu atspalviu, krūtininiai gelsvi, pilvo ir analinis oranžiniai
Užauga iki 50-55cm. ilgio ir 2-2.2kg svorio. Kadangi kuojuos yra labai vislios dažniausiai sugaunamos 15-25cm. ilgio ir 150-400g. svorio.
Nerštas. Lytiškai subręsta 3-5-aisiais gyvenymo metais. Neršia balandžio, gegužės mėnesiais ant priekrantės augalų gana triukšmingai.
Minta smulkiais moliuskais, zooplanktonu, augaliniu maistu, dėlėmis, vabzdžiais ir jų lervomis.
Užauga iki 50-55cm. ilgio ir 2-2.2kg svorio. Kadangi kuojuos yra labai vislios dažniausiai sugaunamos 15-25cm. ilgio ir 150-400g. svorio.
Nerštas. Lytiškai subręsta 3-5-aisiais gyvenymo metais. Neršia balandžio, gegužės mėnesiais ant priekrantės augalų gana triukšmingai.
Minta smulkiais moliuskais, zooplanktonu, augaliniu maistu, dėlėmis, vabzdžiais ir jų lervomis.
"Kuoja" susiję straipsniai
Įberiame į indą nedidelį kiekį manų kruopų. Užpilame jas vandeniu ir paliekame 5-ioms minutėms brinkti.Pabrinkusias kruopas pilame i pakaitinta keptuvę suformuojame ploną blynelį. Kepti reikia tol kol blynas taps lyg permatomas, tačiau nereikia apskrudint... [plačiau]
Skystos manų tešlos paruošimas:
Įberiame į indą nedidelį kiekį manų kruopų. Užpilame jas vandeniu taip, jog truputį apsemtų ir paliekame 5-ioms minutėms brinkti.... [plačiau]
2009-12-28
Kiekvienas žvejys turi savitą jaukinimo techniką kuri taip pat priklauso ir nuo vandens telkinio. Tačiau egzistuoja tam tikros jaukinimo nuostatos, į kurias nekreipti dėmesio negalima. Jos išbandytos ne vieną kartą profesionalių žvejų sportininkų, bei mėg... [plačiau]