» Receptai 

Aluje troškintas karpis

Ingridientai:

1 kg karpis;
1,5 stiklinės alaus;
1 stiklinė atskiesto acto;
1 sauja razinų;
nutarkuota citrinos žievelė;
3 gvazdikėliai, druskos;
4 šaukštai miltų;
Truputis sviesto;
1 stiklinė džiūvėsėlių;
6 kvapnieji pipirai;
6 juodieji pipirai

Paruošimas:

Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 – 40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]
Keptas karpis su obuoliais
Karpis; Prieskoniai; Druska, citrina pagal skonį; Obuoliai 2-3vnt. [plačiau]
Troškintas karpis
6 bulvės, 4 morkos, 2 svogūnai, 400gr. šampinjonų, sviesto pak., 2kg. karpis [plačiau]
Keptas karpis su fermentiniu sūriu
Karpis; Majonezas 200 g.; Fermentinis sūris 200 g.; Druska, j. pipirai pagal skonį; Sviestas ar margarinas 50 g.; Stiklinė vandens. [plačiau]