» Receptai
Aluje troškintas karpis
Ingridientai:
1 kg karpis;
1,5 stiklinės alaus;
1 stiklinė atskiesto acto;
1 sauja razinų;
nutarkuota citrinos žievelė;
3 gvazdikėliai, druskos;
4 šaukštai miltų;
Truputis sviesto;
1 stiklinė džiūvėsėlių;
6 kvapnieji pipirai;
6 juodieji pipirai
1,5 stiklinės alaus;
1 stiklinė atskiesto acto;
1 sauja razinų;
nutarkuota citrinos žievelė;
3 gvazdikėliai, druskos;
4 šaukštai miltų;
Truputis sviesto;
1 stiklinė džiūvėsėlių;
6 kvapnieji pipirai;
6 juodieji pipirai
Paruošimas:
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 – 40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą.

Susiję žuvies patiekalų receptai

Karpis;
Majonezas 200 g.;
Fermentinis sūris 200 g.;
Druska, j. pipirai pagal skonį;
Sviestas ar margarinas 50 g.;
Stiklinė vandens. [plačiau]
Karpio;
2 morkų;
1 poro;
2 svogūnų;
2 skiltelių česnako;
Pundelio petražolių; [plačiau]
Karpis;
Prieskoniai;
Druska, citrina pagal skonį;
Obuoliai 2-3vnt.
[plačiau]
6 bulvės, 4 morkos, 2 svogūnai, 400gr. šampinjonų, sviesto pak., 2kg. karpis [plačiau]