» Receptai 

Keptas karpis su fermentiniu sūriu

Ingridientai:

Karpis;
Majonezas 200 g.;
Fermentinis sūris 200 g.;
Druska, j. pipirai pagal skonį;
Sviestas ar margarinas 50 g.;
Stiklinė vandens.

Paruošimas:

Karpį nuskusti, išskrosti, perpjauti į dvi dalis išilgai ir supjaustyti kubeliais. Įtrinti druska ir pipirais. Sudėti į dubenį ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.Į skardą įpilti stiklinę vandens ir įdėti sviesto. Sukloti karpio gabaliukus. Kepti 200-220 temp. Baigiant kepti, karpio gabalėlius patepti majonezu ir apibarstyti fermentiniu sūriu.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]
Keptas karpis su obuoliais
Karpis; Prieskoniai; Druska, citrina pagal skonį; Obuoliai 2-3vnt. [plačiau]
Aluje troškintas karpis
1 kg karpis; 1,5 stiklinės alaus; 1 stiklinė atskiesto acto; 1 sauja razinų; nutarkuota citrinos žievelė; 3 gvazdikėliai, druskos; 4 šaukštai miltų; Truputis sviesto; 1 stiklinė džiūvėsėlių; 6 kvapnieji pipirai; 6 juodieji pipirai [plačiau]
Troškintas karpis
6 bulvės, 4 morkos, 2 svogūnai, 400gr. šampinjonų, sviesto pak., 2kg. karpis [plačiau]