» Receptai 

Folijoje kepta žuvis

Ingridientai:

Žuvis, 1 kilogramas
Grybai, džiovinti, 100 gramų
Sviestas, 2 šaukštai
Svogūnai, 2 vienetai
Mėta, džiovinta, 2 šaukšteliai
Citrinos, 1 vienetas
Druska, truputį
Juodieji pipirai, malti, truputį

Paruošimas:

Išvalyta žuvis, išėmus apšlakstoma citrinos sultimis, druska, pipirais, mėtomis. grybai supjaustomi, sukrečiami ant riebalais išteptos folijos, ant grybų sudedami žuvies gabalai, žuvis suvyniojama ir galai užsukami.Žuvis padedama ant blėkos ir kepama gerai įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tiekiama su virtais ryžiais ar pupelėmis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Vyne troškinta vėgėlė
1,5 kg žuvies; 200 g sauso baltojo vyno; Kiaušinio trynys; Citrina; Morka; Petražolės šaknis; Gvazdikėlis; 2 svogūnai; 0,5 saliero; Mairūno; Kaparių; 4 pievagrybiai; Druskos [plačiau]
Suši su lašiša
Ryžiai; Jūros dumblių lapai Nori; Actas, ryžių; Sojos padažas; Lašiša, filė; Vasabi; Sezamas, sėklos; Avokadai; Agurkai; Paprika [plačiau]
Troškintos stintos su morkomis ir svogūnais
6 didesnės stintos; 300 g. majonezo; 2 svogūnai; 1 morka; 50 g sviesto; 5 vnt.juodųjų pipirų žirnelių; 2 vnt.lauro lapų; druskos, svogūnų laiškų; [plačiau]
Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže
Rūkytos žuvies1 kg.; Aliejus; Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai; Svogūnas 1vnt.; Druskos pagal skonį; Tuputį cukraus; [plačiau]
Lydeka su baravykais
Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska [plačiau]