» Receptai 

Folijoje kepta žuvis

Ingridientai:

Žuvis, 1 kilogramas
Grybai, džiovinti, 100 gramų
Sviestas, 2 šaukštai
Svogūnai, 2 vienetai
Mėta, džiovinta, 2 šaukšteliai
Citrinos, 1 vienetas
Druska, truputį
Juodieji pipirai, malti, truputį

Paruošimas:

Išvalyta žuvis, išėmus apšlakstoma citrinos sultimis, druska, pipirais, mėtomis. grybai supjaustomi, sukrečiami ant riebalais išteptos folijos, ant grybų sudedami žuvies gabalai, žuvis suvyniojama ir galai užsukami.Žuvis padedama ant blėkos ir kepama gerai įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tiekiama su virtais ryžiais ar pupelėmis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Citrininis padažas lašišai
4 šaukšt. citrinų sulčų; 2 š. medaus; 3 š. aliejaus; Druska, pipirai pagal skonį [plačiau]
Tuno salotos
Konservuotas tunas; Ryžiai; Briuselio kopūstas; Paprika; Pomidorai; Svogūnai arba porai; Majonezas; [plačiau]
Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru
500 g plekšnių filė; 200 g upėtakių filė; 2 svogūnai; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3 šaukštai kiaušinių; 4 šaukštai džiūvėsėlių; 2 šaukštai sviesto; 125 ml šaltos grietinėlės; 250 ml aliejaus; maltų juodųjų pipirų; 1/2 šaukštelio druska; petražolės [plačiau]
Troškintas lynas su grybais
Troškintas lynas su grybais
1Kg lyno ar kitos žuvies, 2 svogunai, 2 morkos, Džiovinti grybai, Grietinelė, Aliejaus [plačiau]
Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]