» Receptai 

Folijoje kepta žuvis

Ingridientai:

Žuvis, 1 kilogramas
Grybai, džiovinti, 100 gramų
Sviestas, 2 šaukštai
Svogūnai, 2 vienetai
Mėta, džiovinta, 2 šaukšteliai
Citrinos, 1 vienetas
Druska, truputį
Juodieji pipirai, malti, truputį

Paruošimas:

Išvalyta žuvis, išėmus apšlakstoma citrinos sultimis, druska, pipirais, mėtomis. grybai supjaustomi, sukrečiami ant riebalais išteptos folijos, ant grybų sudedami žuvies gabalai, žuvis suvyniojama ir galai užsukami.Žuvis padedama ant blėkos ir kepama gerai įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tiekiama su virtais ryžiais ar pupelėmis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]
Tuno salotos
Konservuotas tunas; Ryžiai; Briuselio kopūstas; Paprika; Pomidorai; Svogūnai arba porai; Majonezas; [plačiau]
Kepta plekšnė su lašinukais
Plekšnės; Miltų; Lašinukų; Druskos, pipirų pagal skonį; Citrinos; Petražolių. [plačiau]
Kepta plekšnė su džiūvesėliais
Plekšnės 10vnt; Kiaušinis 3vnt.; Druskos, j. pipirų pagal skonį; Miltai 3-5 šaukštai; Džiuvėsių 3-6 šaukštai; Sviesto; Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų. [plačiau]
Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru
500 g plekšnių filė; 200 g upėtakių filė; 2 svogūnai; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3 šaukštai kiaušinių; 4 šaukštai džiūvėsėlių; 2 šaukštai sviesto; 125 ml šaltos grietinėlės; 250 ml aliejaus; maltų juodųjų pipirų; 1/2 šaukštelio druska; petražolės [plačiau]