» Receptai 

Folijoje kepta žuvis

Ingridientai:

Žuvis, 1 kilogramas
Grybai, džiovinti, 100 gramų
Sviestas, 2 šaukštai
Svogūnai, 2 vienetai
Mėta, džiovinta, 2 šaukšteliai
Citrinos, 1 vienetas
Druska, truputį
Juodieji pipirai, malti, truputį

Paruošimas:

Išvalyta žuvis, išėmus apšlakstoma citrinos sultimis, druska, pipirais, mėtomis. grybai supjaustomi, sukrečiami ant riebalais išteptos folijos, ant grybų sudedami žuvies gabalai, žuvis suvyniojama ir galai užsukami.Žuvis padedama ant blėkos ir kepama gerai įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tiekiama su virtais ryžiais ar pupelėmis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]
Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]
Menkė su ananasais
Menkės file 1kg.; Konservuoti ananasai 1 skardinė; Karis 3 arb. šaukšt.; Sojų padažas 1 arb. šaukšt; Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį; Džiuvėsėlia 3 šaukštai; Miltai 3 šaukštai; Kiaušiniai 2vnt; Raudonoji paprika 0.5 vnt.; Svogūnų laiškai. [plačiau]
Ešerys su vyno padažu
4 porcijoms reikalinga Poras 1vnt; Nedidelė cukinija 1vnt; Morka 1vnt; Askaloniniai česnakai 2vnt ; jūrinių ešerių filė 600 g. ; 1 šaukštas citrinų sulčių; druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį; Sviesto 50 g. ; Šaldytų žirnelių 100 g.; ½ stiklinės sauso baltojo vyno; 1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų); 1 kiaušinio trynys; ½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Rūkytos žuvies užkandis
Karštai rūkytas jūrinis ešerys 1vnt.; Indelis konservuotų kukurūzų; Grietinėlė 200 g. ; Svogūnas su laiškais 1vnt.; Citrinpipiriai, druska pagal skonį; Aliejus; 1,5 šaukšto miltų. [plačiau]