» Receptai 

Folijoje kepta žuvis

Ingridientai:

Žuvis, 1 kilogramas
Grybai, džiovinti, 100 gramų
Sviestas, 2 šaukštai
Svogūnai, 2 vienetai
Mėta, džiovinta, 2 šaukšteliai
Citrinos, 1 vienetas
Druska, truputį
Juodieji pipirai, malti, truputį

Paruošimas:

Išvalyta žuvis, išėmus apšlakstoma citrinos sultimis, druska, pipirais, mėtomis. grybai supjaustomi, sukrečiami ant riebalais išteptos folijos, ant grybų sudedami žuvies gabalai, žuvis suvyniojama ir galai užsukami.Žuvis padedama ant blėkos ir kepama gerai įkaitintoje orkaitėje 30 min. Tiekiama su virtais ryžiais ar pupelėmis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Starkis a la brahams
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto; 2 tryniai; Stiklinė daržovių nuoviro; Baltymas; Šaukštas želatinos; 2 pomidorai; Druska, mus­kato riešutas [plačiau]
Balta mišrainė su menke
Virta menkė, 1 vnt; Virtos bulvės, 5 vnt; Virtos morkos, 5 vnt; Rauginti agurkai 5vnt; Konservuoti žirniai, 500 gr. ; Virti kiaušiniai, 4 vnt; Majonezas, 200 gr.; Grietinė, 2 šaukštai Citrinų sultys, 1 šaukštas; Druska pagal skonį; Juodieji pipirai pagal skonį [plačiau]
Aluje troškinta žuvis
Žuvis, 1 kg Svogūnai, 2 vnt Morkos, 1 vnt Petražolės, 1 vnt Razinos, 1 vnt Medus, 1 vnt Citrinos, 0.5 vnt Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Alus, 2 šaukštai Aliejus, 2 šaukštai [plačiau]
Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]
Kepta plekšnė su lašinukais
Plekšnės; Miltų; Lašinukų; Druskos, pipirų pagal skonį; Citrinos; Petražolių. [plačiau]