» Receptai
Kepta plekšnė su džiūvesėliais
Ingridientai:
Plekšnės 10vnt;
Kiaušinis 3vnt.;
Druskos, j. pipirų pagal skonį;
Miltai 3-5 šaukštai;
Džiuvėsių 3-6 šaukštai;
Sviesto;
Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų.
Kiaušinis 3vnt.;
Druskos, j. pipirų pagal skonį;
Miltai 3-5 šaukštai;
Džiuvėsių 3-6 šaukštai;
Sviesto;
Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų.
Paruošimas:
Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis. Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose - kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min. palaikyti šaldytuve, kad paniruotė geriau priliptų. Kepti ant lėtos ugnies. Prieš baigiant kepti, įdėti sviesto.

Susiję žuvies patiekalų receptai

500 g plekšnių filė;
200 g upėtakių filė;
2 svogūnai;
1 skiltelė česnako;
1 pomidoras;
3 šaukštai kiaušinių;
4 šaukštai džiūvėsėlių;
2 šaukštai sviesto;
125 ml šaltos grietinėlės;
250 ml aliejaus;
maltų juodųjų pipirų;
1/2 šaukštelio druska;
petražolės [plačiau]
Plekšnės;
Miltų;
Lašinukų;
Druskos, pipirų pagal skonį;
Citrinos;
Petražolių.
[plačiau]
![]() |
Pievagrybiai 400 g.;
Sviestas 3 šaukštai;
Lydytas sūrelis 250 g.;
Plekšnių arba rajos filė 600 g.;
Skiltelė česnako;
Grietinės šaukštas;
Druskos, baltųjų pipirų pagal skonį.
[plačiau]