» Receptai 

Kepta plekšnė su lašinukais

Ingridientai:

Plekšnės;
Miltų;
Lašinukų;
Druskos, pipirų pagal skonį;
Citrinos;
Petražolių.

Paruošimas:

Žuvį paruošti kepimui, apšlakstyti citrina ir apvolioti miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Lašinukus supjaustyti kubeliais ir spirginti keptuvėje. Kai išspirgės - išimti ir kepti žuvį. Baigiant sudėti spirgučius. galima įpjaustyti svogūnų ir įdėti grietinės.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru
500 g plekšnių filė; 200 g upėtakių filė; 2 svogūnai; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3 šaukštai kiaušinių; 4 šaukštai džiūvėsėlių; 2 šaukštai sviesto; 125 ml šaltos grietinėlės; 250 ml aliejaus; maltų juodųjų pipirų; 1/2 šaukštelio druska; petražolės [plačiau]
Plekšnių apkepas su pievagrybiais
Plekšnių apkepas su pievagrybiais
Pievagrybiai 400 g.; Sviestas 3 šaukštai; Lydytas sūrelis 250 g.; Plekšnių arba rajos filė 600 g.; Skiltelė česnako; Grietinės šaukštas; Druskos, baltųjų pipirų pagal skonį. [plačiau]
Kepta plekšnė su džiūvesėliais
Plekšnės 10vnt; Kiaušinis 3vnt.; Druskos, j. pipirų pagal skonį; Miltai 3-5 šaukštai; Džiuvėsių 3-6 šaukštai; Sviesto; Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų. [plačiau]