» Receptai 

Plekšnių apkepas su pievagrybiais

Plekšnių apkepas su pievagrybiais

Ingridientai:

Pievagrybiai 400 g.;
Sviestas 3 šaukštai;
Lydytas sūrelis 250 g.;
Plekšnių arba rajos filė 600 g.;
Skiltelė česnako;
Grietinės šaukštas;
Druskos, baltųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Grybus supjaustyti griežinėliais, apkepinti svieste, pagardinti druska bei pipirais.Išėmus iš keptuvės grybus, sudėti sūrelį, grietinę ir maišyti, kol sūris išsilydys.Tada vėl sudėti grybus ir išmaišyti. Skardą įtrinti česnako skiltele ir ištepti sviestu. Plekšnes supjaustyti gabalais ir sudėti ant dugno, apdėti grybų mase. kepti apie 20 min. Garnyrui tinka virtos bulvės, lapinės salotos.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Kepta plekšnė su džiūvesėliais
Plekšnės 10vnt; Kiaušinis 3vnt.; Druskos, j. pipirų pagal skonį; Miltai 3-5 šaukštai; Džiuvėsių 3-6 šaukštai; Sviesto; Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų. [plačiau]
Kepta plekšnė su lašinukais
Plekšnės; Miltų; Lašinukų; Druskos, pipirų pagal skonį; Citrinos; Petražolių. [plačiau]
Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru
500 g plekšnių filė; 200 g upėtakių filė; 2 svogūnai; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3 šaukštai kiaušinių; 4 šaukštai džiūvėsėlių; 2 šaukštai sviesto; 125 ml šaltos grietinėlės; 250 ml aliejaus; maltų juodųjų pipirų; 1/2 šaukštelio druska; petražolės [plačiau]