» Receptai 

Kepta žuvis spanguolių padaže

Ingridientai:

Žuvies 1 kg.;
Spanguolių 600 g.;
Medaus 200 g.;
Miltų 150 g.;
2 šaukštai aliejaus.

Paruošimas:

Žuvį nuvalyti, išskrosti, nuplauti ir pavoliojus miltuose pakepti aliejuje. Spanguoles sugrūsti, išspausti sultis, sumaišyti jas su medumi ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol skysčio sumažės dvigubai.
Šaltinis: žurnalas "Gardu"

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Ešerys su vyno padažu
4 porcijoms reikalinga Poras 1vnt; Nedidelė cukinija 1vnt; Morka 1vnt; Askaloniniai česnakai 2vnt ; jūrinių ešerių filė 600 g. ; 1 šaukštas citrinų sulčių; druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį; Sviesto 50 g. ; Šaldytų žirnelių 100 g.; ½ stiklinės sauso baltojo vyno; 1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų); 1 kiaušinio trynys; ½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Lašišos faršo kepsneliai
Lašišos faršas, 600 gr.; Kiaušiniai, 1 vnt.; Džiūvėsėliai, 4 šaukštai ; Česnakai, 1 skiltelė; Juodieji pipirai pagal skonį; Druska pagal skonį [plačiau]
Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]
Silkės mišrainė su ananasais
Silkės filė, Porai, Konservuoti ananasai, Konservuoti kukurūzai, Majonezas [plačiau]
Kepta plekšnė su džiūvesėliais
Plekšnės 10vnt; Kiaušinis 3vnt.; Druskos, j. pipirų pagal skonį; Miltai 3-5 šaukštai; Džiuvėsių 3-6 šaukštai; Sviesto; Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų. [plačiau]