» Receptai 

Kepta žuvis spanguolių padaže

Ingridientai:

Žuvies 1 kg.;
Spanguolių 600 g.;
Medaus 200 g.;
Miltų 150 g.;
2 šaukštai aliejaus.

Paruošimas:

Žuvį nuvalyti, išskrosti, nuplauti ir pavoliojus miltuose pakepti aliejuje. Spanguoles sugrūsti, išspausti sultis, sumaišyti jas su medumi ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol skysčio sumažės dvigubai.
Šaltinis: žurnalas "Gardu"

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Kepta stinta su krapų užpilu
Stintos 1 kg.; Aliejus 6 šaukštai; Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės; Krapai; Druska žiupsnelis; [plačiau]
Rūkytos žuvies užkandis
Karštai rūkytas jūrinis ešerys 1vnt.; Indelis konservuotų kukurūzų; Grietinėlė 200 g. ; Svogūnas su laiškais 1vnt.; Citrinpipiriai, druska pagal skonį; Aliejus; 1,5 šaukšto miltų. [plačiau]
Silkė su džiovintais grybais
Silkė, 500 gr. Grybai, 80 gr. (džiovintų) Svogūnai, 2 vnt. Aliejus Druska Juodieji pipirai [plačiau]
Starkio apkepas
1 kg žuvies; 2 I vandens; 2 kiaušiniai; 40 g sviesto; stiklinė rūgpienio; 8 pievagrybiai; Maltų pipirų, druskos [plačiau]
Žuvies džiovinimas
5Kg žuvies; (Balta žuvis, ešeriai) 0,5kg - 1kg druskos; 3 šaukštai acto [plačiau]