» Receptai 

Kepta žuvis spanguolių padaže

Ingridientai:

Žuvies 1 kg.;
Spanguolių 600 g.;
Medaus 200 g.;
Miltų 150 g.;
2 šaukštai aliejaus.

Paruošimas:

Žuvį nuvalyti, išskrosti, nuplauti ir pavoliojus miltuose pakepti aliejuje. Spanguoles sugrūsti, išspausti sultis, sumaišyti jas su medumi ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol skysčio sumažės dvigubai.
Šaltinis: žurnalas "Gardu"

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Citrininis padažas lašišai
4 šaukšt. citrinų sulčų; 2 š. medaus; 3 š. aliejaus; Druska, pipirai pagal skonį [plačiau]
Troškintos stintos su paprika
2–4 aitriųjų paprikų; 5 stintų; 2 šaukštelių kmynų; 2 šaukštelių ciberžolių; Šaukštelio gvazdikėlių; Šaukštelio juodųjų pipirų; Šaukštelio garstyčių sėklų; 300 g natūralaus jogurto; 2 česnako skiltelių; Aliejaus; Saujelės šviežių kalendrų [plačiau]
Vengriška žuvienė
Žuvis, 1.2 kg.; Svogūnai, 1 vnt.; Čili, pagal skonį; Paprika, 1 vnt.; Pomidorai, 3 vnt.; Druska, pagal skonį; [plačiau]
Troškintas karpis
6 bulvės, 4 morkos, 2 svogūnai, 400gr. šampinjonų, sviesto pak., 2kg. karpis [plačiau]
Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]