» Receptai 

Kepta žuvis spanguolių padaže

Ingridientai:

Žuvies 1 kg.;
Spanguolių 600 g.;
Medaus 200 g.;
Miltų 150 g.;
2 šaukštai aliejaus.

Paruošimas:

Žuvį nuvalyti, išskrosti, nuplauti ir pavoliojus miltuose pakepti aliejuje. Spanguoles sugrūsti, išspausti sultis, sumaišyti jas su medumi ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol skysčio sumažės dvigubai.
Šaltinis: žurnalas "Gardu"

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Aluje troškinta žuvis
Žuvis, 1 kg Svogūnai, 2 vnt Morkos, 1 vnt Petražolės, 1 vnt Razinos, 1 vnt Medus, 1 vnt Citrinos, 0.5 vnt Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Alus, 2 šaukštai Aliejus, 2 šaukštai [plačiau]
Starkis keptas su bulvėmis pomidorais ir sūriu
2 gab. sterko file (be odos) 6 bulvių (geriausiai -su raudona luobele,viduje-gelsvos) 1/2 citrinos “Santa Marijos” žuvies kepsnių prieskonių kvp./karčių maltų pipirų pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g 3 did.pomidorų aliejaus sviesto (tepaus m [plačiau]
Ungurio šašlykas
500 g vidutinio dydžio ungurys; Marinatui 50 g sojos padažo; 1 didelės citrinos sultys; 2 skiltelės česnako; 10 g degtinės; maltų juodųjų pipirų; Garnyrui 2 dideli obuoliai (obuolys); virti ryžiai; Padažui 50 g vandens; 100 g sauso balto vyno; 1 šaukštelis medaus; 1 didelės citrinos sultys; 1 šaukštelis krakmolo; [plačiau]
Silkė su cinamonu
Silkės filė, cinamonas, cukrus, svogūnai, aliejus [plačiau]
Aluje troškintas karpis
1 kg karpis; 1,5 stiklinės alaus; 1 stiklinė atskiesto acto; 1 sauja razinų; nutarkuota citrinos žievelė; 3 gvazdikėliai, druskos; 4 šaukštai miltų; Truputis sviesto; 1 stiklinė džiūvėsėlių; 6 kvapnieji pipirai; 6 juodieji pipirai [plačiau]