» Receptai 

Lenkiškas starkis

Ingridientai:

Viena 1,5-2 kg žuvis; 200 g rūkytų lašinių; 20 g sviesto; Citri­na; Stiklinė sauso raudono vyno; 2 šaukštai miltų; Petražolių lape­lių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos

Paruošimas:

Pailgų lašinių gabaliukų-prismaigstytą starkį pasūdykite, pa­barstykite maltais pipirais ir padėkite į sviestu išteptą keptuvą. Ap­link žuvį pridėkite plonai supjaustytų lašinių gabaliukų ir kepkite orkaitėje. Kepant žuvį šlakstykite citrinos sultimis. Supylę vyną, dar pakepinkite. Iš riebalų, kuriuose kepė žuvis, ir miltų padaryki­te padažą. Iškepusią žuvį dėkite į pašildytą pusdubenį. Supjausty­kite gabalais, apibarstykite susmulkintais žalumynais, užpilkite tru­pučiu padažo.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Starkis keptas su bulvėmis pomidorais ir sūriu
2 gab. sterko file (be odos) 6 bulvių (geriausiai -su raudona luobele,viduje-gelsvos) 1/2 citrinos “Santa Marijos” žuvies kepsnių prieskonių kvp./karčių maltų pipirų pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g 3 did.pomidorų aliejaus sviesto (tepaus m [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Starkio apkepas
1 kg žuvies; 2 I vandens; 2 kiaušiniai; 40 g sviesto; stiklinė rūgpienio; 8 pievagrybiai; Maltų pipirų, druskos [plačiau]
Su bulvėmis užkeptas baltame padaže starkis
145 g žuvies, 150 g bulvių, 5 g džiuvėsėlių, 15 g sviesto, 150 g padažo, pipirų, žalumynų, druskos [plačiau]
Starkis pomidorų padaže
Starkio (vienai porcijai – apie 150 g),pomidoro,geltonų ir raudonų paprikų,baltųjų pipirų,druskos,bulvių,citrinų sulčių,porų,aliejaus,petražolių,aromatizuoto aliejaus,mėlynųjų svogūnų,svogūnų,česnako [plačiau]