» Receptai
Lenkiškas starkis
Ingridientai:
Viena 1,5-2 kg žuvis;
200 g rūkytų lašinių;
20 g sviesto;
Citrina;
Stiklinė sauso raudono vyno;
2 šaukštai miltų;
Petražolių lapelių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos
Paruošimas:
Pailgų lašinių gabaliukų-prismaigstytą starkį pasūdykite, pabarstykite
maltais pipirais ir padėkite į sviestu išteptą keptuvą. Aplink žuvį
pridėkite plonai supjaustytų lašinių gabaliukų ir kepkite orkaitėje.
Kepant žuvį šlakstykite citrinos sultimis. Supylę vyną, dar pakepinkite.
Iš riebalų, kuriuose kepė žuvis, ir miltų padarykite padažą. Iškepusią
žuvį dėkite į pašildytą pusdubenį. Supjaustykite gabalais,
apibarstykite susmulkintais žalumynais, užpilkite trupučiu padažo.
Susiję žuvies patiekalų receptai
1 kg žuvies;
2 I vandens;
2 kiaušiniai;
40 g sviesto;
stiklinė rūgpienio;
8 pievagrybiai;
Maltų pipirų, druskos [plačiau]
145 g žuvies,
150 g bulvių,
5 g džiuvėsėlių,
15 g sviesto,
150 g padažo,
pipirų, žalumynų, druskos [plačiau]
800 g žuvies;
3 šaukštai sviesto;
2 tryniai;
Stiklinė daržovių nuoviro;
Baltymas;
Šaukštas želatinos;
2 pomidorai;
Druska, muskato riešutas [plačiau]
1 kg starkio, lydekos arba menkės;
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto [plačiau]
2 gab. sterko file (be odos)
6 bulvių (geriausiai -su raudona luobele,viduje-gelsvos)
1/2 citrinos
“Santa Marijos” žuvies kepsnių prieskonių
kvp./karčių maltų pipirų
pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g
3 did.pomidorų
aliejaus
sviesto (tepaus m [plačiau]