» Receptai 

Lenkiškas starkis

Ingridientai:

Viena 1,5-2 kg žuvis; 200 g rūkytų lašinių; 20 g sviesto; Citri­na; Stiklinė sauso raudono vyno; 2 šaukštai miltų; Petražolių lape­lių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos

Paruošimas:

Pailgų lašinių gabaliukų-prismaigstytą starkį pasūdykite, pa­barstykite maltais pipirais ir padėkite į sviestu išteptą keptuvą. Ap­link žuvį pridėkite plonai supjaustytų lašinių gabaliukų ir kepkite orkaitėje. Kepant žuvį šlakstykite citrinos sultimis. Supylę vyną, dar pakepinkite. Iš riebalų, kuriuose kepė žuvis, ir miltų padaryki­te padažą. Iškepusią žuvį dėkite į pašildytą pusdubenį. Supjausty­kite gabalais, apibarstykite susmulkintais žalumynais, užpilkite tru­pučiu padažo.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Baskų starkis
800 g žuvies; Aliejus kepimui; 2 tryniai, 3 svogūnai; 3 šaukš­tai pomidorų padažo; Druskos, česnako ir pagal skonį pries­konių mišinio [plačiau]
Starkis pomidorų padaže
Starkio (vienai porcijai – apie 150 g),pomidoro,geltonų ir raudonų paprikų,baltųjų pipirų,druskos,bulvių,citrinų sulčių,porų,aliejaus,petražolių,aromatizuoto aliejaus,mėlynųjų svogūnų,svogūnų,česnako [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Starkio apkepas
1 kg žuvies; 2 I vandens; 2 kiaušiniai; 40 g sviesto; stiklinė rūgpienio; 8 pievagrybiai; Maltų pipirų, druskos [plačiau]
Starkis a la brahams
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto; 2 tryniai; Stiklinė daržovių nuoviro; Baltymas; Šaukštas želatinos; 2 pomidorai; Druska, mus­kato riešutas [plačiau]