» Receptai
Su bulvėmis užkeptas baltame padaže starkis
Ingridientai:
145 g žuvies,
150 g bulvių,
5 g džiuvėsėlių,
15 g sviesto,
150 g padažo,
pipirų, žalumynų, druskos
150 g bulvių,
5 g džiuvėsėlių,
15 g sviesto,
150 g padažo,
pipirų, žalumynų, druskos
Paruošimas:
Išdarinėtos žuvies gabalėlius dėkite ant sviestu pateptos keptuvės, apdėkite žaliu bulvių griežinėliais taip, kad visiškai nebūtų matyti žuvies, užpilkite skystu baltu padažu, apibarstykite džiuvėsėliais, aplaistykite sviestu ir kepkite orkaitėje 15 – 20 min. Patiekite apibarstę petražolių lapeliais.
Taip pat galima užkepti menkę, lydį, šamą, vėgėlę. Skanaus !
Taip pat galima užkepti menkę, lydį, šamą, vėgėlę. Skanaus !
Susiję žuvies patiekalų receptai
800 g žuvies;
Aliejus kepimui;
2 tryniai, 3 svogūnai;
3 šaukštai pomidorų padažo;
Druskos, česnako ir pagal skonį prieskonių mišinio [plačiau]
1 kg žuvies;
2 I vandens;
2 kiaušiniai;
40 g sviesto;
stiklinė rūgpienio;
8 pievagrybiai;
Maltų pipirų, druskos [plačiau]
Starkio (vienai porcijai – apie 150 g),pomidoro,geltonų ir raudonų paprikų,baltųjų pipirų,druskos,bulvių,citrinų sulčių,porų,aliejaus,petražolių,aromatizuoto aliejaus,mėlynųjų svogūnų,svogūnų,česnako
[plačiau]
Viena 1,5-2 kg žuvis;
200 g rūkytų lašinių;
20 g sviesto;
Citrina;
Stiklinė sauso raudono vyno;
2 šaukštai miltų;
Petražolių lapelių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos [plačiau]
2 gab. sterko file (be odos)
6 bulvių (geriausiai -su raudona luobele,viduje-gelsvos)
1/2 citrinos
“Santa Marijos” žuvies kepsnių prieskonių
kvp./karčių maltų pipirų
pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g
3 did.pomidorų
aliejaus
sviesto (tepaus m [plačiau]