» Receptai 

Starkio apkepas

Ingridientai:

1 kg žuvies; 2 I vandens; 2 kiaušiniai; 40 g sviesto; stiklinė rūgpienio; 8 pievagrybiai; Maltų pipirų, druskos

Paruošimas:

Virtą starkį nulupkite ir išrinkite kaulus. Sudėkite filė į svies­tu išteptą keptuvą, apibarstykite išvirtais smulkiai supjaustytais pie­vagrybiais arba baravykais.Išplakę kiaušinius su rūgpieniu, įpylę truputį pievagrybių nuo­viro, įbėrę žiupsnelį druskos, maltų pipirų, apipilkite juo žuvį ir 25 min. kepkite orkaitėje.Patiekiamas su virtomis bulvėmis ir salotomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Lenkiškas starkis
Viena 1,5-2 kg žuvis; 200 g rūkytų lašinių; 20 g sviesto; Citri­na; Stiklinė sauso raudono vyno; 2 šaukštai miltų; Petražolių lape­lių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos [plačiau]
Su bulvėmis užkeptas baltame padaže starkis
145 g žuvies, 150 g bulvių, 5 g džiuvėsėlių, 15 g sviesto, 150 g padažo, pipirų, žalumynų, druskos [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Starkis a la brahams
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto; 2 tryniai; Stiklinė daržovių nuoviro; Baltymas; Šaukštas želatinos; 2 pomidorai; Druska, mus­kato riešutas [plačiau]
Starkis keptas su bulvėmis pomidorais ir sūriu
2 gab. sterko file (be odos) 6 bulvių (geriausiai -su raudona luobele,viduje-gelsvos) 1/2 citrinos “Santa Marijos” žuvies kepsnių prieskonių kvp./karčių maltų pipirų pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g 3 did.pomidorų aliejaus sviesto (tepaus m [plačiau]