» Receptai 

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

Ingridientai:

Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;

Paruošimas:

Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.

Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos nekarštoje orkaitėje.

Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Suši su lašiša
Ryžiai; Jūros dumblių lapai Nori; Actas, ryžių; Sojos padažas; Lašiša, filė; Vasabi; Sezamas, sėklos; Avokadai; Agurkai; Paprika [plačiau]
Lydeka su baravykais
Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska [plačiau]
Žuvies džiovinimas
5Kg žuvies; (Balta žuvis, ešeriai) 0,5kg - 1kg druskos; 3 šaukštai acto [plačiau]
Troškintos silkės
1kg. silkių, 1kg. svogūnų, 50g razinų, Puse stiklinės graikiškų riešutų, 1 šaukstelis cinamono, 1 šaukštas medau, 1šaukštas cukraus, Puse stiklinės actu rūgštinto vandens, Puse stiklinės aliejaus [plačiau]
Kepta stinta su krapų užpilu
Stintos 1 kg.; Aliejus 6 šaukštai; Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės; Krapai; Druska žiupsnelis; [plačiau]