» Receptai 

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

Ingridientai:

Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;

Paruošimas:

Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.

Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos nekarštoje orkaitėje.

Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Kepta plekšnė su džiūvesėliais
Plekšnės 10vnt; Kiaušinis 3vnt.; Druskos, j. pipirų pagal skonį; Miltai 3-5 šaukštai; Džiuvėsių 3-6 šaukštai; Sviesto; Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų. [plačiau]
Aluje troškinta žuvis
Žuvis, 1 kg Svogūnai, 2 vnt Morkos, 1 vnt Petražolės, 1 vnt Razinos, 1 vnt Medus, 1 vnt Citrinos, 0.5 vnt Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Alus, 2 šaukštai Aliejus, 2 šaukštai [plačiau]
Plekšnių apkepas su pievagrybiais
Plekšnių apkepas su pievagrybiais
Pievagrybiai 400 g.; Sviestas 3 šaukštai; Lydytas sūrelis 250 g.; Plekšnių arba rajos filė 600 g.; Skiltelė česnako; Grietinės šaukštas; Druskos, baltųjų pipirų pagal skonį. [plačiau]
Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru
500 g plekšnių filė; 200 g upėtakių filė; 2 svogūnai; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3 šaukštai kiaušinių; 4 šaukštai džiūvėsėlių; 2 šaukštai sviesto; 125 ml šaltos grietinėlės; 250 ml aliejaus; maltų juodųjų pipirų; 1/2 šaukštelio druska; petražolės [plačiau]
Balta mišrainė su menke
Virta menkė, 1 vnt; Virtos bulvės, 5 vnt; Virtos morkos, 5 vnt; Rauginti agurkai 5vnt; Konservuoti žirniai, 500 gr. ; Virti kiaušiniai, 4 vnt; Majonezas, 200 gr.; Grietinė, 2 šaukštai Citrinų sultys, 1 šaukštas; Druska pagal skonį; Juodieji pipirai pagal skonį [plačiau]