» Receptai 

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

Ingridientai:

Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;

Paruošimas:

Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.

Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos nekarštoje orkaitėje.

Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Ešerys su vyno padažu
4 porcijoms reikalinga Poras 1vnt; Nedidelė cukinija 1vnt; Morka 1vnt; Askaloniniai česnakai 2vnt ; jūrinių ešerių filė 600 g. ; 1 šaukštas citrinų sulčių; druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį; Sviesto 50 g. ; Šaldytų žirnelių 100 g.; ½ stiklinės sauso baltojo vyno; 1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų); 1 kiaušinio trynys; ½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Vengriška žuvienė
Žuvis, 1.2 kg.; Svogūnai, 1 vnt.; Čili, pagal skonį; Paprika, 1 vnt.; Pomidorai, 3 vnt.; Druska, pagal skonį; [plačiau]
Angliška lydeka
1-1,5 kg žuvies; 60 g sviesto; 2 svogūnai; 2 lauro lapai; gvaz­dikėlis; 5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai; 3 šaukštai tarkuotų krienų; Pagal skonį acto (citrinos rūgšties); vandens; druskos [plačiau]
Marinuotos stintos
Stintų 1 kg.; Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės; Aliejus 5 šaukštai; Vanduo 2 stiklinės; Actas 1 stiklinė; Petražolės 50 g.;; Cukrus 1 šaukštas; Lauro lapelis 1 vnt.; Morkos 1 vnt.; Svogūnai 1vnt.; Druskos žiupsnelis; Keletas juodųjų pipirų; [plačiau]