» Receptai
Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže
Ingridientai:
Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;
Paruošimas:
Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.
Gaminant
padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti
aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto
vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų
panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia
užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos
nekarštoje orkaitėje.
Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

Susiję žuvies patiekalų receptai

Plekšnės 10vnt;
Kiaušinis 3vnt.;
Druskos, j. pipirų pagal skonį;
Miltai 3-5 šaukštai;
Džiuvėsių 3-6 šaukštai;
Sviesto;
Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų.
[plačiau]
Žuvies 1 kg.;
Spanguolių 600 g.;
Medaus 200 g.;
Miltų 150 g.;
2 šaukštai aliejaus. [plačiau]
Silkės filė,
cinamonas,
cukrus,
svogūnai,
aliejus [plačiau]
Menkės file 1kg.;
Konservuoti ananasai 1 skardinė;
Karis 3 arb. šaukšt.;
Sojų padažas 1 arb. šaukšt;
Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį;
Džiuvėsėlia 3 šaukštai;
Miltai 3 šaukštai;
Kiaušiniai 2vnt;
Raudonoji paprika 0.5 vnt.;
Svogūnų laiškai.
[plačiau]
Starkio (vienai porcijai – apie 150 g),pomidoro,geltonų ir raudonų paprikų,baltųjų pipirų,druskos,bulvių,citrinų sulčių,porų,aliejaus,petražolių,aromatizuoto aliejaus,mėlynųjų svogūnų,svogūnų,česnako
[plačiau]