» Receptai 

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

Ingridientai:

Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;

Paruošimas:

Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.

Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos nekarštoje orkaitėje.

Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Upėtakis drebučiuose
Upėtakiai 4vnt. ; 400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų); 3/4 stiklinės balto sauso vyno; 8 šaukšteliai želatinos; 1/2 šaukšto citrinos sulčių; Kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, karčiųjų pipirų pagal skonį. [plačiau]
Menkė su ananasais
Menkės file 1kg.; Konservuoti ananasai 1 skardinė; Karis 3 arb. šaukšt.; Sojų padažas 1 arb. šaukšt; Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį; Džiuvėsėlia 3 šaukštai; Miltai 3 šaukštai; Kiaušiniai 2vnt; Raudonoji paprika 0.5 vnt.; Svogūnų laiškai. [plačiau]
Rūkytos žuvies užkandis
Karštai rūkytas jūrinis ešerys 1vnt.; Indelis konservuotų kukurūzų; Grietinėlė 200 g. ; Svogūnas su laiškais 1vnt.; Citrinpipiriai, druska pagal skonį; Aliejus; 1,5 šaukšto miltų. [plačiau]
Starkis keptas su bulvėmis pomidorais ir sūriu
2 gab. sterko file (be odos) 6 bulvių (geriausiai -su raudona luobele,viduje-gelsvos) 1/2 citrinos “Santa Marijos” žuvies kepsnių prieskonių kvp./karčių maltų pipirų pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g 3 did.pomidorų aliejaus sviesto (tepaus m [plačiau]
Troškintas lynas su grybais
Troškintas lynas su grybais
1Kg lyno ar kitos žuvies, 2 svogunai, 2 morkos, Džiovinti grybai, Grietinelė, Aliejaus [plačiau]