» Receptai
Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže
Ingridientai:
Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;
Paruošimas:
Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.
Gaminant
padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti
aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto
vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų
panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia
užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos
nekarštoje orkaitėje.
Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

Susiję žuvies patiekalų receptai

4 porcijoms reikalinga
Poras 1vnt;
Nedidelė cukinija 1vnt;
Morka 1vnt;
Askaloniniai česnakai 2vnt ;
jūrinių ešerių filė 600 g. ;
1 šaukštas citrinų sulčių;
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį;
Sviesto 50 g. ;
Šaldytų žirnelių 100 g.;
½ stiklinės sauso baltojo vyno;
1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų);
1 kiaušinio trynys;
½ stiklinės grietinės; [plačiau]
500 g plekšnių filė;
200 g upėtakių filė;
2 svogūnai;
1 skiltelė česnako;
1 pomidoras;
3 šaukštai kiaušinių;
4 šaukštai džiūvėsėlių;
2 šaukštai sviesto;
125 ml šaltos grietinėlės;
250 ml aliejaus;
maltų juodųjų pipirų;
1/2 šaukštelio druska;
petražolės [plačiau]
Karpis;
Majonezas 200 g.;
Fermentinis sūris 200 g.;
Druska, j. pipirai pagal skonį;
Sviestas ar margarinas 50 g.;
Stiklinė vandens. [plačiau]
500 g vidutinio dydžio ungurys;
Marinatui
50 g sojos padažo;
1 didelės citrinos sultys;
2 skiltelės česnako;
10 g degtinės;
maltų juodųjų pipirų;
Garnyrui
2 dideli obuoliai (obuolys);
virti ryžiai;
Padažui
50 g vandens;
100 g sauso balto vyno;
1 šaukštelis medaus;
1 didelės citrinos sultys;
1 šaukštelis krakmolo; [plačiau]
Plekšnės 10vnt;
Kiaušinis 3vnt.;
Druskos, j. pipirų pagal skonį;
Miltai 3-5 šaukštai;
Džiuvėsių 3-6 šaukštai;
Sviesto;
Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų.
[plačiau]