» Receptai 

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

Ingridientai:

Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;

Paruošimas:

Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.

Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos nekarštoje orkaitėje.

Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Lašišos faršo kepsneliai
Lašišos faršas, 600 gr.; Kiaušiniai, 1 vnt.; Džiūvėsėliai, 4 šaukštai ; Česnakai, 1 skiltelė; Juodieji pipirai pagal skonį; Druska pagal skonį [plačiau]
Balandėliai su žuvimi
Kopūstai, 1 kg. Žuvis, 500 gr. Kiaušiniai, 2 vnt. Morkos, 50 gr. Svogūnai, 50 gr. Pomidorų padažas, 50 gr. [plačiau]
Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]
Keptas karpis su fermentiniu sūriu
Karpis; Majonezas 200 g.; Fermentinis sūris 200 g.; Druska, j. pipirai pagal skonį; Sviestas ar margarinas 50 g.; Stiklinė vandens. [plačiau]
Lašiša su apelsinų sulčių padažu
Lašišų filė; 0,5 l. šviežiai spaustų apelsinų sulčių; Kario; Stambiai grūstų pipirų mišinio; Druskospagal skonį [plačiau]