» Receptai
Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže
Ingridientai:
Rūkytos žuvies1 kg.;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;
Aliejus;
Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai;
Svogūnas 1vnt.;
Druskos pagal skonį;
Tuputį cukraus;
Paruošimas:
Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.
Gaminant
padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti
aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto
vandens ir truputį pavirinti.
Norint, kad rūkyta žuvis būtų
panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia
užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos
nekarštoje orkaitėje.
Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti grietinės padažu su garstyčiomis.

Susiję žuvies patiekalų receptai

Lydeka 1 kg.;
Kiaušiniai 4vnt.;
Batono arba nesaldaus pyrago riekė;
Stiklinė pieno;
Šaukštas sviesto;
Morka;
Svogūnai 2vnt.;
Juodųjų pipirų;
Lauro lapelių;
Druskos pagal skonį;
3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams;
Želatinos 15 g. [plačiau]
Silkės file,
virtų burokėlių,
virtų bulvių,
virtų kiaušinių,
virtų morkų,
marinuotų agurkų,
smulkiai pjaustytų svogūnų [plačiau]
800 g žuvies;
3 šaukštai sviesto ar margarino;
100 g pomidorų padažo;
Taurė raudono sauso vyno (50 g);
30 g razinų;
30 g tarkuotų krienų;
druskos, pipirų, citrinos rūgšties [plačiau]
Silkės filė,
cinamonas,
cukrus,
svogūnai,
aliejus [plačiau]
500 g vidutinio dydžio ungurys;
Marinatui
50 g sojos padažo;
1 didelės citrinos sultys;
2 skiltelės česnako;
10 g degtinės;
maltų juodųjų pipirų;
Garnyrui
2 dideli obuoliai (obuolys);
virti ryžiai;
Padažui
50 g vandens;
100 g sauso balto vyno;
1 šaukštelis medaus;
1 didelės citrinos sultys;
1 šaukštelis krakmolo; [plačiau]