» Receptai
Generoliška lydeka
Ingridientai:
800 g žuvies;
3 šaukštai sviesto ar margarino;
100 g pomidorų padažo;
Taurė raudono sauso vyno (50 g);
30 g razinų;
30 g tarkuotų krienų;
druskos, pipirų, citrinos rūgšties
Paruošimas:
Nuskusta ir išskrosta lydeka nuplaunama, perpjaunama išilgai, išimamas
stuburas, įžambiai supjaustoma gabaliukais, apiberiama prieskoniais,
pasūdoma ir 30 min. palaikoma šaltoje vietoje. Po to žuvis sudedama į
puodą, pridedama sviesto, pomidorų padažo, vyno ir troškinama tol, kol
suminkštės. Baigiant troškinti, sudedamos razinos, krienai, kiti
prieskoniai.

Susiję žuvies patiekalų receptai

![]() |
Jūros lydeka, 500 g.;
Svogūnai, 5 vnt.;
Morkos, 300 g.;
Aliejus, kepimui;
Ryžiai, virti, 400 g.;
Fermentinis sūris, 200 g.;
Prieskoniai, žuvies, pagal skonį;
Druska, pagal skonį [plačiau]
Jūros lydekos filė 1 kg;
Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai;
Kiaušinio baltymas 1 vnt;
Krakmolas 3-4 šaukštai;
Krapai;
Druska;
Žuvies prieskoniai;
Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti;
Įdaras
Fermentinis sūris 250 g;
Majonezas 2 šaukštai
[plačiau]
1 kg starkio, lydekos arba menkės;
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto [plačiau]
1-1,5 kg žuvies;
60 g sviesto;
2 svogūnai;
2 lauro lapai;
gvazdikėlis;
5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai;
3 šaukštai tarkuotų krienų;
Pagal skonį acto (citrinos rūgšties);
vandens;
druskos [plačiau]
800 g žuvies;
2 svogūnai;
1,5 šaukšto riebalų;
Bandelė;
Kiaušinio trynys;
Petražolių lapeliai;
30 g razinų;
300 g svogūnų sultiniui;
Šaukštas želatinos;
Druska, pipirai, cukrus. [plačiau]