» Receptai 

Generoliška lydeka

Ingridientai:

800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto ar margarino; 100 g pomido­rų padažo; Taurė raudono sauso vyno (50 g); 30 g razinų; 30 g tarkuotų krienų; druskos, pipirų, citrinos rūgšties

Paruošimas:

Nuskusta ir išskrosta lydeka nuplaunama, perpjaunama išil­gai, išimamas stuburas, įžambiai supjaustoma gabaliukais, apiberiama prieskoniais, pasūdoma ir 30 min. palaikoma šaltoje vietoje. Po to žuvis sudedama į puodą, pridedama sviesto, pomidorų pada­žo, vyno ir troškinama tol, kol suminkštės. Baigiant troškinti, su­dedamos razinos, krienai, kiti prieskoniai.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Angliška lydeka
1-1,5 kg žuvies; 60 g sviesto; 2 svogūnai; 2 lauro lapai; gvaz­dikėlis; 5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai; 3 šaukštai tarkuotų krienų; Pagal skonį acto (citrinos rūgšties); vandens; druskos [plačiau]
Lydeka su baravykais
Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska [plačiau]
Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]
Žuvies apkepas
Žuvies apkepas
Jūros lydeka, 500 g.; Svogūnai, 5 vnt.; Morkos, 300 g.; Aliejus, kepimui; Ryžiai, virti, 400 g.; Fermentinis sūris, 200 g.; Prieskoniai, žuvies, pagal skonį; Druska, pagal skonį [plačiau]
Lydekos vyniotinis
Lydeka 1 kg.; Kiaušiniai 4vnt.; Batono arba nesaldaus pyrago riekė; Stiklinė pieno; Šaukštas sviesto; Morka; Svogūnai 2vnt.; Juodųjų pipirų; Lauro lapelių; Druskos pagal skonį; 3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams; Želatinos 15 g. [plačiau]