» Receptai
Žydiška kimštinė lydeka
Ingridientai:
800 g žuvies;
2 svogūnai;
1,5 šaukšto riebalų;
Bandelė;
Kiaušinio trynys;
Petražolių lapeliai;
30 g razinų;
300 g svogūnų sultiniui;
Šaukštas želatinos;
Druska, pipirai, cukrus.
Paruošimas:
Nuskusta ir išskrosta lydeka supjaustoma skersai gabalais, nuplaunama.
Iš žuvies gabaliukų išimami audiniai, išmetami kaulai. Svogūnai
nulupami, nuplaunami, supjaustomi, pakepinami, atšaldomi ir sumalami su
žuviena, išmirkyta bandele, kiaušinio tryniu, susmulkinta petražole,
nuplautomis razinomis. Paruoštu faršu prikemšami lydekos gabaliukai,
sudedami į puodą, užpilami sultiniu iš svogūnų ir verdama 50 min. ant
mažos ugnies. Baigiant virti, pridedama išmirkytos želatinos,
prieskonių.

Susiję žuvies patiekalų receptai

800 g žuvies;
3 šaukštai sviesto ar margarino;
100 g pomidorų padažo;
Taurė raudono sauso vyno (50 g);
30 g razinų;
30 g tarkuotų krienų;
druskos, pipirų, citrinos rūgšties [plačiau]
1-1,5 kg žuvies;
60 g sviesto;
2 svogūnai;
2 lauro lapai;
gvazdikėlis;
5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai;
3 šaukštai tarkuotų krienų;
Pagal skonį acto (citrinos rūgšties);
vandens;
druskos [plačiau]
1 kg starkio, lydekos arba menkės;
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto [plačiau]
Lydekai;
2-4 Baravykai;
2-3 Svogūnai;
juodieji malti pipirai;
druska [plačiau]
Jūros lydekos filė 1 kg;
Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai;
Kiaušinio baltymas 1 vnt;
Krakmolas 3-4 šaukštai;
Krapai;
Druska;
Žuvies prieskoniai;
Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti;
Įdaras
Fermentinis sūris 250 g;
Majonezas 2 šaukštai
[plačiau]