» Receptai 

Žydiška kimštinė lydeka

Ingridientai:

800 g žuvies; 2 svogūnai; 1,5 šaukšto riebalų; Bandelė; Kiau­šinio trynys; Petražolių lapeliai; 30 g razinų; 300 g svogūnų sulti­niui; Šaukštas želatinos; Druska, pipirai, cukrus.

Paruošimas:

Nuskusta ir išskrosta lydeka supjaustoma skersai gabalais, nuplaunama. Iš žuvies gabaliukų išimami audiniai, išmetami kau­lai. Svogūnai nulupami, nuplaunami, supjaustomi, pakepinami, at­šaldomi ir sumalami su žuviena, išmirkyta bandele, kiaušinio try­niu, susmulkinta petražole, nuplautomis razinomis. Paruoštu faršu prikemšami lydekos gabaliukai, sudedami į puodą, užpilami sulti­niu iš svogūnų ir verdama 50 min. ant mažos ugnies. Baigiant virti, pridedama išmirkytos želatinos, prieskonių.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Generoliška lydeka
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto ar margarino; 100 g pomido­rų padažo; Taurė raudono sauso vyno (50 g); 30 g razinų; 30 g tarkuotų krienų; druskos, pipirų, citrinos rūgšties [plačiau]
Lydeka su baravykais
Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Angliška lydeka
1-1,5 kg žuvies; 60 g sviesto; 2 svogūnai; 2 lauro lapai; gvaz­dikėlis; 5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai; 3 šaukštai tarkuotų krienų; Pagal skonį acto (citrinos rūgšties); vandens; druskos [plačiau]
Žuvies apkepas
Žuvies apkepas
Jūros lydeka, 500 g.; Svogūnai, 5 vnt.; Morkos, 300 g.; Aliejus, kepimui; Ryžiai, virti, 400 g.; Fermentinis sūris, 200 g.; Prieskoniai, žuvies, pagal skonį; Druska, pagal skonį [plačiau]