» Receptai 

Lydeka su baravykais

Ingridientai:

Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska

Paruošimas:

Nedidelė lydeka išdarinėjama, išplaunama. Smulkiai supjaus­tyti žali baravykai sumaišomi su svogūnais, užberiama maltų pipi­rų, druskos. Grybų įdaras sudedamas į išskrostos lydekos pilvo ertmę. Kepama ant žarijų pilvu į viršų. Galima kepti suvyniotą į varnalėšos, šalpusnio lapus.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Žydiška kimštinė lydeka
800 g žuvies; 2 svogūnai; 1,5 šaukšto riebalų; Bandelė; Kiau­šinio trynys; Petražolių lapeliai; 30 g razinų; 300 g svogūnų sulti­niui; Šaukštas želatinos; Druska, pipirai, cukrus. [plačiau]
Lydekos vyniotinis
Lydeka 1 kg.; Kiaušiniai 4vnt.; Batono arba nesaldaus pyrago riekė; Stiklinė pieno; Šaukštas sviesto; Morka; Svogūnai 2vnt.; Juodųjų pipirų; Lauro lapelių; Druskos pagal skonį; 3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams; Želatinos 15 g. [plačiau]
Angliška lydeka
1-1,5 kg žuvies; 60 g sviesto; 2 svogūnai; 2 lauro lapai; gvaz­dikėlis; 5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai; 3 šaukštai tarkuotų krienų; Pagal skonį acto (citrinos rūgšties); vandens; druskos [plačiau]