» Receptai 

Lydeka su baravykais

Ingridientai:

Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska

Paruošimas:

Nedidelė lydeka išdarinėjama, išplaunama. Smulkiai supjaus­tyti žali baravykai sumaišomi su svogūnais, užberiama maltų pipi­rų, druskos. Grybų įdaras sudedamas į išskrostos lydekos pilvo ertmę. Kepama ant žarijų pilvu į viršų. Galima kepti suvyniotą į varnalėšos, šalpusnio lapus.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]
Žuvies apkepas
Žuvies apkepas
Jūros lydeka, 500 g.; Svogūnai, 5 vnt.; Morkos, 300 g.; Aliejus, kepimui; Ryžiai, virti, 400 g.; Fermentinis sūris, 200 g.; Prieskoniai, žuvies, pagal skonį; Druska, pagal skonį [plačiau]
Generoliška lydeka
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto ar margarino; 100 g pomido­rų padažo; Taurė raudono sauso vyno (50 g); 30 g razinų; 30 g tarkuotų krienų; druskos, pipirų, citrinos rūgšties [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Lydekos vyniotinis
Lydeka 1 kg.; Kiaušiniai 4vnt.; Batono arba nesaldaus pyrago riekė; Stiklinė pieno; Šaukštas sviesto; Morka; Svogūnai 2vnt.; Juodųjų pipirų; Lauro lapelių; Druskos pagal skonį; 3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams; Želatinos 15 g. [plačiau]