» Receptai 

Lydeka su baravykais

Ingridientai:

Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska

Paruošimas:

Nedidelė lydeka išdarinėjama, išplaunama. Smulkiai supjaus­tyti žali baravykai sumaišomi su svogūnais, užberiama maltų pipi­rų, druskos. Grybų įdaras sudedamas į išskrostos lydekos pilvo ertmę. Kepama ant žarijų pilvu į viršų. Galima kepti suvyniotą į varnalėšos, šalpusnio lapus.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Generoliška lydeka
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto ar margarino; 100 g pomido­rų padažo; Taurė raudono sauso vyno (50 g); 30 g razinų; 30 g tarkuotų krienų; druskos, pipirų, citrinos rūgšties [plačiau]
Angliška lydeka
1-1,5 kg žuvies; 60 g sviesto; 2 svogūnai; 2 lauro lapai; gvaz­dikėlis; 5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai; 3 šaukštai tarkuotų krienų; Pagal skonį acto (citrinos rūgšties); vandens; druskos [plačiau]
Lydekos vyniotinis
Lydeka 1 kg.; Kiaušiniai 4vnt.; Batono arba nesaldaus pyrago riekė; Stiklinė pieno; Šaukštas sviesto; Morka; Svogūnai 2vnt.; Juodųjų pipirų; Lauro lapelių; Druskos pagal skonį; 3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams; Želatinos 15 g. [plačiau]
Žuvies apkepas
Žuvies apkepas
Jūros lydeka, 500 g.; Svogūnai, 5 vnt.; Morkos, 300 g.; Aliejus, kepimui; Ryžiai, virti, 400 g.; Fermentinis sūris, 200 g.; Prieskoniai, žuvies, pagal skonį; Druska, pagal skonį [plačiau]
Žydiška kimštinė lydeka
800 g žuvies; 2 svogūnai; 1,5 šaukšto riebalų; Bandelė; Kiau­šinio trynys; Petražolių lapeliai; 30 g razinų; 300 g svogūnų sulti­niui; Šaukštas želatinos; Druska, pipirai, cukrus. [plačiau]