» Receptai
Angliška lydeka
Ingridientai:
1-1,5 kg žuvies;
60 g sviesto;
2 svogūnai;
2 lauro lapai;
gvazdikėlis;
5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai;
3 šaukštai tarkuotų krienų;
Pagal skonį acto (citrinos rūgšties);
vandens;
druskos
Paruošimas:
Stambius žuvies gabalus virkite sūdytame vandenyje su svogūnais, lauro
lapais, pipirais, gvazdikėliu, gabaliuku sviesto, trupučiu acto.
Išvirusią žuvį apdėkite tarkuotais krienais ir apipipilkite pakaitintu
sviestu. Galima įpilti ir žuvies sultinio.

Susiję žuvies patiekalų receptai

![]() |
Jūros lydeka, 500 g.;
Svogūnai, 5 vnt.;
Morkos, 300 g.;
Aliejus, kepimui;
Ryžiai, virti, 400 g.;
Fermentinis sūris, 200 g.;
Prieskoniai, žuvies, pagal skonį;
Druska, pagal skonį [plačiau]
1 kg starkio, lydekos arba menkės;
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto [plačiau]
Lydekai;
2-4 Baravykai;
2-3 Svogūnai;
juodieji malti pipirai;
druska [plačiau]
Lydeka 1 kg.;
Kiaušiniai 4vnt.;
Batono arba nesaldaus pyrago riekė;
Stiklinė pieno;
Šaukštas sviesto;
Morka;
Svogūnai 2vnt.;
Juodųjų pipirų;
Lauro lapelių;
Druskos pagal skonį;
3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams;
Želatinos 15 g. [plačiau]
Jūros lydekos filė 1 kg;
Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai;
Kiaušinio baltymas 1 vnt;
Krakmolas 3-4 šaukštai;
Krapai;
Druska;
Žuvies prieskoniai;
Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti;
Įdaras
Fermentinis sūris 250 g;
Majonezas 2 šaukštai
[plačiau]