» Receptai
Lydekos vyniotinis
Ingridientai:
Lydeka 1 kg.;
Kiaušiniai 4vnt.;
Batono arba nesaldaus pyrago riekė;
Stiklinė pieno;
Šaukštas sviesto;
Morka;
Svogūnai 2vnt.;
Juodųjų pipirų;
Lauro lapelių;
Druskos pagal skonį;
3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams;
Želatinos 15 g.
Kiaušiniai 4vnt.;
Batono arba nesaldaus pyrago riekė;
Stiklinė pieno;
Šaukštas sviesto;
Morka;
Svogūnai 2vnt.;
Juodųjų pipirų;
Lauro lapelių;
Druskos pagal skonį;
3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams;
Želatinos 15 g.
Paruošimas:
Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti,
išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mesa į viršų), sulyginti
raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti, kur ploniau). Po to
pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūrėtų.
Įdarui skirtą 1 kiaušinį ir 2 trynius išplakti su 0.5 stiklinės pieno, pridėti piene mirkyto pertrinto per rėtį pyrago, druskos, maltų pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų. Maišant viską trumpai pakepinti svieste, kol sutirštės. Įdarui paįvairinti 3 kiaušinio baltymus iškepti atskirai ir supjaustyti gabalėliais. Taip paruoštu įdaru aptepti žuvies mėsą, apdėti baltymų gabalėliais, suvynioti, apsukti marle ir lėtai virti žuvies liekanų (kaulų, galvų), prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje 45 minutes. Kai išvirs, ją atvėsinti tame pačiame sultinyje. Po to išimti iš puodo, nuimti marlę, supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti į pusdubenį ant užšaldytų žuvies drebučių sluoksnio, vėl užpilti drebučiais, palikti, kad sustingtų. Po to atsargiai išversti į kitą pusdubenį.
Įdarui skirtą 1 kiaušinį ir 2 trynius išplakti su 0.5 stiklinės pieno, pridėti piene mirkyto pertrinto per rėtį pyrago, druskos, maltų pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų. Maišant viską trumpai pakepinti svieste, kol sutirštės. Įdarui paįvairinti 3 kiaušinio baltymus iškepti atskirai ir supjaustyti gabalėliais. Taip paruoštu įdaru aptepti žuvies mėsą, apdėti baltymų gabalėliais, suvynioti, apsukti marle ir lėtai virti žuvies liekanų (kaulų, galvų), prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje 45 minutes. Kai išvirs, ją atvėsinti tame pačiame sultinyje. Po to išimti iš puodo, nuimti marlę, supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti į pusdubenį ant užšaldytų žuvies drebučių sluoksnio, vėl užpilti drebučiais, palikti, kad sustingtų. Po to atsargiai išversti į kitą pusdubenį.

Susiję žuvies patiekalų receptai

Lydekai;
2-4 Baravykai;
2-3 Svogūnai;
juodieji malti pipirai;
druska [plačiau]
1-1,5 kg žuvies;
60 g sviesto;
2 svogūnai;
2 lauro lapai;
gvazdikėlis;
5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai;
3 šaukštai tarkuotų krienų;
Pagal skonį acto (citrinos rūgšties);
vandens;
druskos [plačiau]
1 kg starkio, lydekos arba menkės;
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto [plačiau]
![]() |
Jūros lydeka, 500 g.;
Svogūnai, 5 vnt.;
Morkos, 300 g.;
Aliejus, kepimui;
Ryžiai, virti, 400 g.;
Fermentinis sūris, 200 g.;
Prieskoniai, žuvies, pagal skonį;
Druska, pagal skonį [plačiau]
Jūros lydekos filė 1 kg;
Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai;
Kiaušinio baltymas 1 vnt;
Krakmolas 3-4 šaukštai;
Krapai;
Druska;
Žuvies prieskoniai;
Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti;
Įdaras
Fermentinis sūris 250 g;
Majonezas 2 šaukštai
[plačiau]