» Receptai 

Lydekos vyniotinis

Ingridientai:

Lydeka 1 kg.;
Kiaušiniai 4vnt.;
Batono arba nesaldaus pyrago riekė;
Stiklinė pieno;
Šaukštas sviesto;
Morka;
Svogūnai 2vnt.;
Juodųjų pipirų;
Lauro lapelių;
Druskos pagal skonį;
3 stiklinės žuvies sultinio drebučiams;
Želatinos 15 g.

Paruošimas:

Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mesa į viršų), sulyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti, kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūrėtų.
Įdarui skirtą 1 kiaušinį ir 2 trynius išplakti su 0.5 stiklinės pieno, pridėti piene mirkyto pertrinto per rėtį pyrago, druskos, maltų pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų. Maišant viską trumpai pakepinti svieste, kol sutirštės. Įdarui paįvairinti 3 kiaušinio baltymus iškepti atskirai ir supjaustyti gabalėliais. Taip paruoštu įdaru aptepti žuvies mėsą, apdėti baltymų gabalėliais, suvynioti, apsukti marle ir lėtai virti žuvies liekanų (kaulų, galvų), prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje 45 minutes. Kai išvirs, ją atvėsinti tame pačiame sultinyje. Po to išimti iš puodo, nuimti marlę, supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti į pusdubenį ant užšaldytų žuvies drebučių sluoksnio, vėl užpilti drebučiais, palikti, kad sustingtų. Po to atsargiai išversti į kitą pusdubenį.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Žydiška kimštinė lydeka
800 g žuvies; 2 svogūnai; 1,5 šaukšto riebalų; Bandelė; Kiau­šinio trynys; Petražolių lapeliai; 30 g razinų; 300 g svogūnų sulti­niui; Šaukštas želatinos; Druska, pipirai, cukrus. [plačiau]
Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]
Lydeka su baravykais
Lydekai; 2-4 Baravykai; 2-3 Svogūnai; juodieji malti pipirai; druska [plačiau]
Žuvies apkepas
Žuvies apkepas
Jūros lydeka, 500 g.; Svogūnai, 5 vnt.; Morkos, 300 g.; Aliejus, kepimui; Ryžiai, virti, 400 g.; Fermentinis sūris, 200 g.; Prieskoniai, žuvies, pagal skonį; Druska, pagal skonį [plačiau]
Generoliška lydeka
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto ar margarino; 100 g pomido­rų padažo; Taurė raudono sauso vyno (50 g); 30 g razinų; 30 g tarkuotų krienų; druskos, pipirų, citrinos rūgšties [plačiau]