» Receptai 

Troškintas karpis

Ingridientai:

6 bulvės, 4 morkos, 2 svogūnai, 400gr. šampinjonų, sviesto pak., 2kg. karpis

Paruošimas:

Supjaustyti kubeliais morkas, bulves. Susmulkinti svogūnus, šampinjonus. Viska sudėti i vieną indą ir išmaišyti. Įtrinti karpį druska palaikyti 1h pasisūdyti. Išsisūdžiusią žuvį idėti į blėką, i pilvą pridėti paruošto daržovių mišinio, bei gabalėlį sviesto. Šonuose tai pat pribarstyti daržovių bei ant viršaus pridėlioti svieto gabalėlių. Viską uždengti folija kepti apie 30min. 200 C temperatūroje.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Aluje troškintas karpis
1 kg karpis; 1,5 stiklinės alaus; 1 stiklinė atskiesto acto; 1 sauja razinų; nutarkuota citrinos žievelė; 3 gvazdikėliai, druskos; 4 šaukštai miltų; Truputis sviesto; 1 stiklinė džiūvėsėlių; 6 kvapnieji pipirai; 6 juodieji pipirai [plačiau]
Keptas karpis su fermentiniu sūriu
Karpis; Majonezas 200 g.; Fermentinis sūris 200 g.; Druska, j. pipirai pagal skonį; Sviestas ar margarinas 50 g.; Stiklinė vandens. [plačiau]
Keptas karpis su obuoliais
Karpis; Prieskoniai; Druska, citrina pagal skonį; Obuoliai 2-3vnt. [plačiau]
Karpis daržovių patale
Karpio; 2 morkų; 1 poro; 2 svogūnų; 2 skiltelių česnako; Pundelio petražolių; [plačiau]