» Receptai 

Marinuotos stintos

Ingridientai:

Stintų 1 kg.;
Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės;
Aliejus 5 šaukštai;
Vanduo 2 stiklinės;
Actas 1 stiklinė;
Petražolės 50 g.;;
Cukrus 1 šaukštas;
Lauro lapelis 1 vnt.;
Morkos 1 vnt.;
Svogūnai 1vnt.;
Druskos žiupsnelis;
Keletas juodųjų pipirų;

Paruošimas:

Nuvalytos žuvelės apdžiovinamos, pasūdomos, pavoliojamos miltuose ir iškepamos aliejuje. Daržovės nuvalomos, supjaustomos griežinėliais, išverdamos su prieskoniais. Daržovėms išvirus, supilamas actas,marinatas pavirinamas 5 minutes ir ataušinamas. Keptos žuvelės užpilamos šaltu marinatu ir palaikomos 12 valandų.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Kepta stinta su krapų užpilu
Stintos 1 kg.; Aliejus 6 šaukštai; Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės; Krapai; Druska žiupsnelis; [plačiau]
Keptos stintos su krienų padažu
1kg.stintų;; Citrina 1 vnt.; Miltai; Prieskoniai; Druska; Aliejus;

Padažui reikės
Krienų 2 šaukštai; Medus 2 šaukštai [plačiau]
Keptos stintos
Stintų 1 kg.; Kvietiniai miltai 0,5 stiklinės; Aliejus 0,5 stiklinės; Druskos žiupsnelis [plačiau]
Troškintos stintos su paprika
2–4 aitriųjų paprikų; 5 stintų; 2 šaukštelių kmynų; 2 šaukštelių ciberžolių; Šaukštelio gvazdikėlių; Šaukštelio juodųjų pipirų; Šaukštelio garstyčių sėklų; 300 g natūralaus jogurto; 2 česnako skiltelių; Aliejaus; Saujelės šviežių kalendrų [plačiau]
Troškintos stintos su morkomis ir svogūnais
6 didesnės stintos; 300 g. majonezo; 2 svogūnai; 1 morka; 50 g sviesto; 5 vnt.juodųjų pipirų žirnelių; 2 vnt.lauro lapų; druskos, svogūnų laiškų; [plačiau]