» Receptai 

Troškintos stintos su paprika

Ingridientai:

2–4 aitriųjų paprikų;
5 stintų;
2 šaukštelių kmynų;
2 šaukštelių ciberžolių;
Šaukštelio gvazdikėlių;
Šaukštelio juodųjų pipirų;
Šaukštelio garstyčių sėklų;
300 g natūralaus jogurto;
2 česnako skiltelių;
Aliejaus;
Saujelės šviežių kalendrų

Paruošimas:

Vieną aitriąją papriką perpjauti ir išvalyti sėklas. Susmulkinti ir išmaišyti kartu su kitais prieskoniais. Prieskonių mišinį išmaišyti su jogurtu bei nuluptomis ir susmulkintomis česnako skiltelemis. Išvalytas stintas sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą, užpilti marinatu ir apie valandą laikyti šaldytuve. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Patiekti pabarsčius kalendromis, papuošus paprikomis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Keptos stintos
Stintų 1 kg.; Kvietiniai miltai 0,5 stiklinės; Aliejus 0,5 stiklinės; Druskos žiupsnelis [plačiau]
Keptos stintos su krienų padažu
1kg.stintų;; Citrina 1 vnt.; Miltai; Prieskoniai; Druska; Aliejus;

Padažui reikės
Krienų 2 šaukštai; Medus 2 šaukštai [plačiau]
Kepta stinta su krapų užpilu
Stintos 1 kg.; Aliejus 6 šaukštai; Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės; Krapai; Druska žiupsnelis; [plačiau]
Marinuotos stintos
Stintų 1 kg.; Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės; Aliejus 5 šaukštai; Vanduo 2 stiklinės; Actas 1 stiklinė; Petražolės 50 g.;; Cukrus 1 šaukštas; Lauro lapelis 1 vnt.; Morkos 1 vnt.; Svogūnai 1vnt.; Druskos žiupsnelis; Keletas juodųjų pipirų; [plačiau]
Troškintos stintos su morkomis ir svogūnais
6 didesnės stintos; 300 g. majonezo; 2 svogūnai; 1 morka; 50 g sviesto; 5 vnt.juodųjų pipirų žirnelių; 2 vnt.lauro lapų; druskos, svogūnų laiškų; [plačiau]