» Receptai 

Balta mišrainė su menke

Ingridientai:

Virta menkė, 1 vnt;
Virtos bulvės, 5 vnt;
Virtos morkos, 5 vnt;
Rauginti agurkai 5vnt;
Konservuoti žirniai, 500 gr. ;
Virti kiaušiniai, 4 vnt;
Majonezas, 200 gr.;
Grietinė, 2 šaukštai Citrinų sultys, 1 šaukštas;
Druska pagal skonį;
Juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:

Virtas morkas, bulves ir kiaušinius supjaustome kvadratėliais. Virtą menkę išdorojame, supjaustome. Įdedame konservuotų žirnelių, raugintų agurkų, majonezo, grietinės, citrinos sulčių, druskos, pipirų. Viską išmaišome ir galime ragauti.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Kepta žuvis su daržovėmis
Menkių filė 4vnt.; Kumpio juostelės 4vnt.; Alyvų aliejaus 4 šaukštai ; Raudonos saldžiosios paprikos 3vnt.; Svogūnai 3 vnt.; Baklažanai 2 vnt.; Nedideli pomidorai 4 vnt.; Virtų bulvių; Bazilikai; Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį. [plačiau]
Ešerys su vyno padažu
4 porcijoms reikalinga Poras 1vnt; Nedidelė cukinija 1vnt; Morka 1vnt; Askaloniniai česnakai 2vnt ; jūrinių ešerių filė 600 g. ; 1 šaukštas citrinų sulčių; druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį; Sviesto 50 g. ; Šaldytų žirnelių 100 g.; ½ stiklinės sauso baltojo vyno; 1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų); 1 kiaušinio trynys; ½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Žuvis troškinta su grybais
Žuvis (skumbrė, tunas arba menkė)800 g.; Baltas vynas 200 g.; Baravykai 240 g.; Svietas 80 g.; Žuvies sultinys 400 g.; Kiaušinio tryniai 2vnt.; Grietinė 160 g.; Citrinos rūgštis pagal skonį; Petražolių lapelių; Druskos, pipirų pagal skonį. [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Menkė su ananasais
Menkės file 1kg.; Konservuoti ananasai 1 skardinė; Karis 3 arb. šaukšt.; Sojų padažas 1 arb. šaukšt; Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį; Džiuvėsėlia 3 šaukštai; Miltai 3 šaukštai; Kiaušiniai 2vnt; Raudonoji paprika 0.5 vnt.; Svogūnų laiškai. [plačiau]