» Receptai 

Kepta žuvis su daržovėmis

Ingridientai:

Menkių filė 4vnt.;
Kumpio juostelės 4vnt.;
Alyvų aliejaus 4 šaukštai ;
Raudonos saldžiosios paprikos 3vnt.;
Svogūnai 3 vnt.;
Baklažanai 2 vnt.;
Nedideli pomidorai 4 vnt.;
Virtų bulvių;
Bazilikai;
Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

Kiekvieną menkių gabalėlį apvyniojame kumpiu ir sudedame į skardą. Užpilame dviem šaukštais alyvų aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais. Paprikas išvalome ir supjaustome dideliais gabalėliais. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, baklažanus - dideliais gabalėliais. Į antrą skardą sudedame paprikas, pomidorus ir baklažanus. Ant jų užpilame likusį aliejų. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių. Likus 20 minučių iki daržovių kepimo pabaigos, pašauname į orkaitę skardą su menkių suktinukais. Iškepusius sudedame ant daržovių. Tiekiame su bazilikų lapeliais ir virtomis bulvėmis.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Ešerys su vyno padažu
4 porcijoms reikalinga Poras 1vnt; Nedidelė cukinija 1vnt; Morka 1vnt; Askaloniniai česnakai 2vnt ; jūrinių ešerių filė 600 g. ; 1 šaukštas citrinų sulčių; druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį; Sviesto 50 g. ; Šaldytų žirnelių 100 g.; ½ stiklinės sauso baltojo vyno; 1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų); 1 kiaušinio trynys; ½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Menkė su ananasais
Menkės file 1kg.; Konservuoti ananasai 1 skardinė; Karis 3 arb. šaukšt.; Sojų padažas 1 arb. šaukšt; Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį; Džiuvėsėlia 3 šaukštai; Miltai 3 šaukštai; Kiaušiniai 2vnt; Raudonoji paprika 0.5 vnt.; Svogūnų laiškai. [plačiau]
Balta mišrainė su menke
Virta menkė, 1 vnt; Virtos bulvės, 5 vnt; Virtos morkos, 5 vnt; Rauginti agurkai 5vnt; Konservuoti žirniai, 500 gr. ; Virti kiaušiniai, 4 vnt; Majonezas, 200 gr.; Grietinė, 2 šaukštai Citrinų sultys, 1 šaukštas; Druska pagal skonį; Juodieji pipirai pagal skonį [plačiau]
Žuvis troškinta su grybais
Žuvis (skumbrė, tunas arba menkė)800 g.; Baltas vynas 200 g.; Baravykai 240 g.; Svietas 80 g.; Žuvies sultinys 400 g.; Kiaušinio tryniai 2vnt.; Grietinė 160 g.; Citrinos rūgštis pagal skonį; Petražolių lapelių; Druskos, pipirų pagal skonį. [plačiau]