» Receptai
Menkė su ananasais
Ingridientai:
Menkės file 1kg.;
Konservuoti ananasai 1 skardinė;
Karis 3 arb. šaukšt.;
Sojų padažas 1 arb. šaukšt;
Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį;
Džiuvėsėlia 3 šaukštai;
Miltai 3 šaukštai;
Kiaušiniai 2vnt;
Raudonoji paprika 0.5 vnt.;
Svogūnų laiškai.
Konservuoti ananasai 1 skardinė;
Karis 3 arb. šaukšt.;
Sojų padažas 1 arb. šaukšt;
Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį;
Džiuvėsėlia 3 šaukštai;
Miltai 3 šaukštai;
Kiaušiniai 2vnt;
Raudonoji paprika 0.5 vnt.;
Svogūnų laiškai.
Paruošimas:
Ananasus išgriebti iš sirupo. Sirupą sumaišyti su kariu, sojų padažu, druska, pipirais.
Į plokščią indą sudėti porcijomis supjaustytą menkės file, apipilti paruoštu marinatu ir valandą palaikyti.
Išgriebtą iš marinato žuvį nusausinti. Miltus sumaišyti su džiuvėsiais. Žuvies gabalėlius pamirkyti kiaušinių plakinyje, pavolioti džiuvėsiuose, iškepti.
Padažas: svogūnų laiškus ir supjaustytą kubeliais papriką likusiame aliejuje pakepinti, suberti ananasus, įpilti marinato ir kelias minutes pakaitinti. Žuvį tiekti aplietą karštu padažu, valgyti su ryžiais.
Į plokščią indą sudėti porcijomis supjaustytą menkės file, apipilti paruoštu marinatu ir valandą palaikyti.
Išgriebtą iš marinato žuvį nusausinti. Miltus sumaišyti su džiuvėsiais. Žuvies gabalėlius pamirkyti kiaušinių plakinyje, pavolioti džiuvėsiuose, iškepti.
Padažas: svogūnų laiškus ir supjaustytą kubeliais papriką likusiame aliejuje pakepinti, suberti ananasus, įpilti marinato ir kelias minutes pakaitinti. Žuvį tiekti aplietą karštu padažu, valgyti su ryžiais.

Susiję žuvies patiekalų receptai

Žuvis (skumbrė, tunas arba menkė)800 g.;
Baltas vynas 200 g.;
Baravykai 240 g.;
Svietas 80 g.;
Žuvies sultinys 400 g.;
Kiaušinio tryniai 2vnt.;
Grietinė 160 g.;
Citrinos rūgštis pagal skonį;
Petražolių lapelių;
Druskos, pipirų pagal skonį. [plačiau]
4 porcijoms reikalinga
Poras 1vnt;
Nedidelė cukinija 1vnt;
Morka 1vnt;
Askaloniniai česnakai 2vnt ;
jūrinių ešerių filė 600 g. ;
1 šaukštas citrinų sulčių;
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį;
Sviesto 50 g. ;
Šaldytų žirnelių 100 g.;
½ stiklinės sauso baltojo vyno;
1½ stiklinės žuvų sultinio (iš kaulų);
1 kiaušinio trynys;
½ stiklinės grietinės; [plačiau]
Virta menkė, 1 vnt;
Virtos bulvės, 5 vnt;
Virtos morkos, 5 vnt;
Rauginti agurkai 5vnt;
Konservuoti žirniai, 500 gr. ;
Virti kiaušiniai, 4 vnt;
Majonezas, 200 gr.;
Grietinė, 2 šaukštai
Citrinų sultys, 1 šaukštas;
Druska pagal skonį;
Juodieji pipirai pagal skonį [plačiau]
1 kg starkio, lydekos arba menkės;
druska, pipirai pagal skonį;
Įdaras
50 g morkų;
40 g džiovinti grybai;
4 ropiniai svogūnai;
aliejaus;
kardamono;
muskato riešuto [plačiau]
Menkių filė 4vnt.;
Kumpio juostelės 4vnt.;
Alyvų aliejaus 4 šaukštai ;
Raudonos saldžiosios paprikos 3vnt.;
Svogūnai 3 vnt.;
Baklažanai 2 vnt.;
Nedideli pomidorai 4 vnt.;
Virtų bulvių;
Bazilikai;
Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį. [plačiau]