» Receptai
Vengriška žuvienė
Ingridientai:
Žuvis, 1.2 kg.;
Svogūnai, 1 vnt.;
Čili, pagal skonį;
Paprika, 1 vnt.;
Pomidorai, 3 vnt.;
Druska, pagal skonį;
Paruošimas:
Žuvis gerai nuvaloma, išdarinėjama, supjaustoma trijų pirštų storio gabalais ir įtrinama druska. Galvos, uodegos, viduriai ir smulkios žuvelės išverdama kartu su svogūnais 1,5L pasūdyto vandens. Kai tik vanduo užverda, suberiami čili pipirai. Svogūnams suvirus, sultinys perkošiamas per sietelį ir užpilamas ant paruoštų žuvies gabalų. Kartu sudedami plonais skridinėliais supjaustyti ankštiniai pipirai ir pomidorai. Norint galima pridėti pienių ir ikrų.Sriuba verdama 20 min. Kad žuvis nesukristų, puodas nemaišomas, o tik lengvai sukratomas.
Šią sriubą galima virti vien tik iš karpių. Tačiau įvairių rūšių žuvies sriuba yra skanesnė. Žuvienė paduodama valgyti su balta duona.
Šią sriubą galima virti vien tik iš karpių. Tačiau įvairių rūšių žuvies sriuba yra skanesnė. Žuvienė paduodama valgyti su balta duona.
Susiję žuvies patiekalų receptai
1kg. silkių,
1kg. svogūnų,
50g razinų,
Puse stiklinės graikiškų riešutų,
1 šaukstelis cinamono,
1 šaukštas medau,
1šaukštas cukraus,
Puse stiklinės actu rūgštinto vandens,
Puse stiklinės aliejaus [plačiau]
800 g žuvies;
2 svogūnai;
1,5 šaukšto riebalų;
Bandelė;
Kiaušinio trynys;
Petražolių lapeliai;
30 g razinų;
300 g svogūnų sultiniui;
Šaukštas želatinos;
Druska, pipirai, cukrus. [plačiau]
Upėtakiai 4vnt. ;
400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų);
3/4 stiklinės balto sauso vyno;
8 šaukšteliai želatinos;
1/2 šaukšto citrinos sulčių;
Kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, karčiųjų pipirų pagal skonį.
[plačiau]
Žuvis, 1 kg
Svogūnai, 2 vnt
Morkos, 1 vnt
Petražolės, 1 vnt
Razinos, 1 vnt
Medus, 1 vnt
Citrinos, 0.5 vnt
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Alus, 2 šaukštai
Aliejus, 2 šaukštai [plačiau]
Jūros lydeka, 500 g.;
Svogūnai, 5 vnt.;
Morkos, 300 g.;
Aliejus, kepimui;
Ryžiai, virti, 400 g.;
Fermentinis sūris, 200 g.;
Prieskoniai, žuvies, pagal skonį;
Druska, pagal skonį [plačiau]