» Receptai 

Vengriška žuvienė

Ingridientai:

Žuvis, 1.2 kg.; Svogūnai, 1 vnt.; Čili, pagal skonį; Paprika, 1 vnt.; Pomidorai, 3 vnt.; Druska, pagal skonį;

Paruošimas:

Žuvis gerai nuvaloma, išdarinėjama, supjaustoma trijų pirštų storio gabalais ir įtrinama druska. Galvos, uodegos, viduriai ir smulkios žuvelės išverdama kartu su svogūnais 1,5L pasūdyto vandens. Kai tik vanduo užverda, suberiami čili pipirai. Svogūnams suvirus, sultinys perkošiamas per sietelį ir užpilamas ant paruoštų žuvies gabalų. Kartu sudedami plonais skridinėliais supjaustyti ankštiniai pipirai ir pomidorai. Norint galima pridėti pienių ir ikrų.Sriuba verdama 20 min. Kad žuvis nesukristų, puodas nemaišomas, o tik lengvai sukratomas.
Šią sriubą galima virti vien tik iš karpių. Tačiau įvairių rūšių žuvies sriuba yra skanesnė. Žuvienė paduodama valgyti su balta duona.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Baskų starkis
800 g žuvies; Aliejus kepimui; 2 tryniai, 3 svogūnai; 3 šaukš­tai pomidorų padažo; Druskos, česnako ir pagal skonį pries­konių mišinio [plačiau]
Lašiša su grybais
Lašišos 1kg.; Žuvies prieskoniai; Stiklinė balto vyno; Vienos citrinos sultys; Džiovinti grybiai 100 g; Svogūnas; Česnako skiltelės 4vnt.; Krapai; Aliejus [plačiau]
Kepta žuvis spanguolių padaže
Žuvies 1 kg.; Spanguolių 600 g.; Medaus 200 g.; Miltų 150 g.; 2 šaukštai aliejaus. [plačiau]
Kepta stinta su krapų užpilu
Stintos 1 kg.; Aliejus 6 šaukštai; Kvietiniai miltai 0.5 stiklinės; Krapai; Druska žiupsnelis; [plačiau]
Ungurio šašlykas
500 g vidutinio dydžio ungurys; Marinatui 50 g sojos padažo; 1 didelės citrinos sultys; 2 skiltelės česnako; 10 g degtinės; maltų juodųjų pipirų; Garnyrui 2 dideli obuoliai (obuolys); virti ryžiai; Padažui 50 g vandens; 100 g sauso balto vyno; 1 šaukštelis medaus; 1 didelės citrinos sultys; 1 šaukštelis krakmolo; [plačiau]