» Receptai 

Vengriška žuvienė

Ingridientai:

Žuvis, 1.2 kg.; Svogūnai, 1 vnt.; Čili, pagal skonį; Paprika, 1 vnt.; Pomidorai, 3 vnt.; Druska, pagal skonį;

Paruošimas:

Žuvis gerai nuvaloma, išdarinėjama, supjaustoma trijų pirštų storio gabalais ir įtrinama druska. Galvos, uodegos, viduriai ir smulkios žuvelės išverdama kartu su svogūnais 1,5L pasūdyto vandens. Kai tik vanduo užverda, suberiami čili pipirai. Svogūnams suvirus, sultinys perkošiamas per sietelį ir užpilamas ant paruoštų žuvies gabalų. Kartu sudedami plonais skridinėliais supjaustyti ankštiniai pipirai ir pomidorai. Norint galima pridėti pienių ir ikrų.Sriuba verdama 20 min. Kad žuvis nesukristų, puodas nemaišomas, o tik lengvai sukratomas.
Šią sriubą galima virti vien tik iš karpių. Tačiau įvairių rūšių žuvies sriuba yra skanesnė. Žuvienė paduodama valgyti su balta duona.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Sūdyta Lašiša su brendžiu
Lašišos filė ~1,2 kg; Marinatas; Druskos 3 šaukštas; Cukraus 1 šaukštas; Brendžio 2 šaukštas; Alyvų aliejaus 5 šaukštas; Smulkiai sukapotų krapų 3 šaukštas [plačiau]
Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]
Ungurio šašlykas
500 g vidutinio dydžio ungurys; Marinatui 50 g sojos padažo; 1 didelės citrinos sultys; 2 skiltelės česnako; 10 g degtinės; maltų juodųjų pipirų; Garnyrui 2 dideli obuoliai (obuolys); virti ryžiai; Padažui 50 g vandens; 100 g sauso balto vyno; 1 šaukštelis medaus; 1 didelės citrinos sultys; 1 šaukštelis krakmolo; [plačiau]
Plekšnių apkepas su pievagrybiais
Plekšnių apkepas su pievagrybiais
Pievagrybiai 400 g.; Sviestas 3 šaukštai; Lydytas sūrelis 250 g.; Plekšnių arba rajos filė 600 g.; Skiltelė česnako; Grietinės šaukštas; Druskos, baltųjų pipirų pagal skonį. [plačiau]
Troškintos stintos su morkomis ir svogūnais
6 didesnės stintos; 300 g. majonezo; 2 svogūnai; 1 morka; 50 g sviesto; 5 vnt.juodųjų pipirų žirnelių; 2 vnt.lauro lapų; druskos, svogūnų laiškų; [plačiau]