» Receptai 

Balandėliai su žuvimi

Ingridientai:

Kopūstai, 1 kg. Žuvis, 500 gr. Kiaušiniai, 2 vnt. Morkos, 50 gr. Svogūnai, 50 gr. Pomidorų padažas, 50 gr.

Paruošimas:

Pastaba: jeigu žuvis liesa, galima įdėti 100 g sviesto.
Paruoštą žuvies filė sumalti kartu su svogūnais, įmušti kiaušinį, išmaišyti. Ant aptvirtintų kopūsto lapų uždėti įdaro, suvynioti ir apkepinti, po to balandėlius sudėti į troškintuvą. Užpilti vandeniu,kad balandėliai būtų apsemti, įpilti pomidorų padažo, sudėti smulkiai sutarkuotas morkas, svogūnus ir uždengus patroškinti.

 

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže
Rūkytos žuvies1 kg.; Aliejus; Aštrus pomidorų padažas 2 šaukštai; Svogūnas 1vnt.; Druskos pagal skonį; Tuputį cukraus; [plačiau]
Lenkiškas starkis
Viena 1,5-2 kg žuvis; 200 g rūkytų lašinių; 20 g sviesto; Citri­na; Stiklinė sauso raudono vyno; 2 šaukštai miltų; Petražolių lape­lių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos [plačiau]
Plekšnių suktinukai su upėtakio įdaru
500 g plekšnių filė; 200 g upėtakių filė; 2 svogūnai; 1 skiltelė česnako; 1 pomidoras; 3 šaukštai kiaušinių; 4 šaukštai džiūvėsėlių; 2 šaukštai sviesto; 125 ml šaltos grietinėlės; 250 ml aliejaus; maltų juodųjų pipirų; 1/2 šaukštelio druska; petražolės [plačiau]
Kepta plekšnė su džiūvesėliais
Plekšnės 10vnt; Kiaušinis 3vnt.; Druskos, j. pipirų pagal skonį; Miltai 3-5 šaukštai; Džiuvėsių 3-6 šaukštai; Sviesto; Citrinos sulčių iš 1-2-jų citrinų. [plačiau]
Upėtakis drebučiuose
Upėtakiai 4vnt. ; 400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų); 3/4 stiklinės balto sauso vyno; 8 šaukšteliai želatinos; 1/2 šaukšto citrinos sulčių; Kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, karčiųjų pipirų pagal skonį. [plačiau]