» Receptai 

Angliška lydeka

Ingridientai:

1-1,5 kg žuvies; 60 g sviesto; 2 svogūnai; 2 lauro lapai; gvaz­dikėlis; 5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai; 3 šaukštai tarkuotų krienų; Pagal skonį acto (citrinos rūgšties); vandens; druskos

Paruošimas:

Stambius žuvies gabalus virkite sūdytame vandenyje su svo­gūnais, lauro lapais, pipirais, gvazdikėliu, gabaliuku sviesto, tru­pučiu acto. Išvirusią žuvį apdėkite tarkuotais krienais ir apipipilkite pakaitintu sviestu. Galima įpilti ir žuvies sultinio.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Žuvies apkepas
Žuvies apkepas
Jūros lydeka, 500 g.; Svogūnai, 5 vnt.; Morkos, 300 g.; Aliejus, kepimui; Ryžiai, virti, 400 g.; Fermentinis sūris, 200 g.; Prieskoniai, žuvies, pagal skonį; Druska, pagal skonį [plačiau]
Jūros lydeka su fermentinio sūrio įdaru
Jūros lydekos filė 1 kg; Džiūvėsėliai 3-4 šaukštai; Kiaušinio baltymas 1 vnt; Krakmolas 3-4 šaukštai; Krapai; Druska; Žuvies prieskoniai; Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti; Įdaras Fermentinis sūris 250 g; Majonezas 2 šaukštai [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Žydiška kimštinė lydeka
800 g žuvies; 2 svogūnai; 1,5 šaukšto riebalų; Bandelė; Kiau­šinio trynys; Petražolių lapeliai; 30 g razinų; 300 g svogūnų sulti­niui; Šaukštas želatinos; Druska, pipirai, cukrus. [plačiau]
Generoliška lydeka
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto ar margarino; 100 g pomido­rų padažo; Taurė raudono sauso vyno (50 g); 30 g razinų; 30 g tarkuotų krienų; druskos, pipirų, citrinos rūgšties [plačiau]