» Receptai 

Baskų starkis

Ingridientai:

800 g žuvies; Aliejus kepimui; 2 tryniai, 3 svogūnai; 3 šaukš­tai pomidorų padažo; Druskos, česnako ir pagal skonį pries­konių mišinio

Paruošimas:

Žuvį nuskuskite, išdalinėkite. Perpjaukite išilgai, išimkite stu­burkaulį ir supjaustykite mažais gabaliukais. Žuvies gabaliukus pa­mirkykite aliejuje išplaktuose tryniuose ir iškepkite orkaitėje. Nu­luptus svogūnus supjaustykite griežinėliais, pakepinkite, sumaišy­kite su pomidorų padažu ir užpilkite baigiamą kepti žuvį.

[atgal]


Susiję žuvies patiekalų receptai

Lenkiškas starkis
Viena 1,5-2 kg žuvis; 200 g rūkytų lašinių; 20 g sviesto; Citri­na; Stiklinė sauso raudono vyno; 2 šaukštai miltų; Petražolių lape­lių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos [plačiau]
Starkis a la brahams
800 g žuvies; 3 šaukštai sviesto; 2 tryniai; Stiklinė daržovių nuoviro; Baltymas; Šaukštas želatinos; 2 pomidorai; Druska, mus­kato riešutas [plačiau]
Starkio apkepas
1 kg žuvies; 2 I vandens; 2 kiaušiniai; 40 g sviesto; stiklinė rūgpienio; 8 pievagrybiai; Maltų pipirų, druskos [plačiau]
Žuvies vyniotinis su grybų įdaru
1 kg starkio, lydekos arba menkės; druska, pipirai pagal skonį; Įdaras 50 g morkų; 40 g džiovinti grybai; 4 ropiniai svogūnai; aliejaus; kardamono; muskato riešuto [plačiau]
Starkis keptas su bulvėmis pomidorais ir sūriu
2 gab. sterko file (be odos) 6 bulvių (geriausiai -su raudona luobele,viduje-gelsvos) 1/2 citrinos “Santa Marijos” žuvies kepsnių prieskonių kvp./karčių maltų pipirų pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g 3 did.pomidorų aliejaus sviesto (tepaus m [plačiau]